FORNØYDE KUNDER: – Dette vil gi økt valgfrihet, bedre kundeopplevelser og mer fornøyde kunder, sier konserndirektør tele, Toril Nag i Lyse. (Foto: Lyse)
FORNØYDE KUNDER: – Dette vil gi økt valgfrihet, bedre kundeopplevelser og mer fornøyde kunder, sier konserndirektør tele, Toril Nag i Lyse. (Foto: Lyse)

Lyse kjøper mobiloperatøren Ice

Lyse har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i ICE Group Scandinavia Holding AS.

Lyse og Ice har funnet hverandre, og slår seg sammen for å gi alle i Norge tilgang til høyhastighetsnett, både fast og mobilt. Med fiber på den ene siden og mobil på den andre, møtes selskapene for å skape Norges råeste 5G-nett og fortsette å rulle ut fiber og fast trådløst bredbånd over hele landet, skriver Lyse i en pressemelding.

– Oppkjøpet av Ice vil etablere Lyse som en fullverdig teleoperatør på linje med Telenor og gi en forsterkning av den samlede telekominfrastrukturen i Norge. Ved å få Lyse inn på eiersiden vil Ice kunne bli en mer solid mobiloperatør som vil kunne konkurrere enda sterkere i det norske telemarkedet. Dette vil gi økt valgfrihet, bedre kundeopplevelser og mer fornøyde kunder, sier konserndirektør tele, Toril Nag i Lyse, i pressemeldingen.

– Ice sin ledelse har brukt lang tid på å søke etter den beste langsiktige løsningen for selskapet og er svært glade for å få inn Lyse på eiersiden. Dette kjøpet markerer starten på et nytt norsk industrieventyr. Sammen har vi både verdensledende infrastruktur og dyktige fagfolk, og vi er rigget for å få til enda mer sammen enn det vi kunne fått til alene, sier administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.

Lyse skriver at både Ice og Altibox-partnerskapet har passert 700.000 kunder. Sammen besitter de to selskapene en landsdekkende digital infrastruktur og en stor andel av mobilfrekvensene for både 4G og 5G.