KLAR: Eivind Helgaker, administrerende i Ice Group, kan nå vise hvor Ice er klargjort for 5G. (Foto: Ice)
KLAR: Eivind Helgaker, administrerende i Ice Group, kan nå vise hvor Ice er klargjort for 5G. (Foto: Ice)

Helgaker til topps i Ice

Ice blir et rent skandinavisk foretak med Eivind Helgaker ved roret. Han får også med seg Hennning Karlsrud som ny finansdirektør.

Publisert Sist oppdatert

Ice blir nå et rent skadinavisk foretak. Man tar sikte på å selge eller dra ut de interesser man har i Brasil, Indonesia og Filipinene. I samme slengen har man oppnevnt dagens leder av Ice Norge til administrerende direktør for Ice Group. Helgaker har vært leder av den norske divisjonen siden 2009 og dette er en stilling han vil fortsette i, i tillegg til å lede hele Ice Group. I presemeldingen fra Ice heter det også at Helgaker har ledet Ice i Norge fra å være en nisjebedrift til å bli Norges tredje største nettverksoperatør og leverandør av tale og datatjenester med en omsetning på 1,1 milliarder kroner i 2017.

Det vanker mye skryt til Helgaker om måten han har ledet organisasjonen i Norge på. Dette kommer klart til uttrykk fra den nye styrelederen.

- Helgaker har samlet en sterk organisasjon med glimrende operasjonelle resultater. Sammen har de bygget et nytt 4G-nett samt et meget konkurransedyktig kunderettet merkevare på rekordtid. Sammen med Hennig Karlsrud som finansdirektør får vi et lederteam med lang erfaring fra telesektoren, sier den nye styrelederen for Ice Group Hans Holger Albrect.

Forenklet og effektiv

I presseeldingen fra Ice sies det også at en forenkling av selskapets struktur kommer til å gjøre selskapet mer effetivt og vil styrke selskapets konkurransedyktighet i Skandinavia. Man vil også konsentrere oppgaven med å skaffe mer kapital slik at selskapet kan vokse videre. Det sies også at selskapet vil fokusere på å bygge basestasjoner og øke antallet fra dagens 1 900 basestasjoner.