NY JOBB: Liv Freihow har jobbet 14 år i Ikt-Norge. Nå går hun til kryptobørsen NBX. (Foto: Veslemøy Vråska)
NY JOBB: Liv Freihow har jobbet 14 år i Ikt-Norge. Nå går hun til kryptobørsen NBX. (Foto: Veslemøy Vråska)

Liv Freihow går fra Ikt-Norge til kryptobørsen NBX

– For mange er digitale penger og kryptovaluta fortsatt et mysterium, og jeg håper å gjøre det mer forståelig og tilgjengelig for flere, sier Freihow.

Publisert Sist oppdatert

25. oktober gikk Liv Freihow inn i rollen som Chief Communications and Public Affairs Officer i den norske kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX). Hun går inn i den nye stillingen etter 14 år som direktør i IKT Norge, skriver NBX i en pressemelding.

Freihow skal blant annet jobbe med å «oversette» kryptospråket og gjøre det mer tilgjengelig for publikum.

– Bransjen har mye å gå på når det gjelder å forklare hva kryptovaluta er, og hvordan det kan brukes. Det vil jeg gjerne bidra til, sier hun i pressemeldingen.

Etter mange år i skjæringsfeltet mellom finans, teknologi og politikk var det de store omveltningene i finans som lokket henne over til NBX.

– Det er en fantastisk spennende tid å jobbe med digital finans. Det er liten tvil om at digitale valutaer og blokkjedeteknologi er fremtidens finansielle infrastruktur. NBX skal være en brobygger mellom denne nye verden og tradisjonell bank og finans, sier Freihow.

På lag med teknologien

Freihow ser mange likheter mellom sin tidligere arbeidsgiver Ikt-Norge og NBX: Små miljøer med lik kultur. Hun mener at alle store omveltninger innen teknologi møter motstand.

Myndigheter, bedrifter og investorer som har holdt fokus på krypto og skjønt at teknologien har kommet for å bli, ligger et hestehode foran andre

– Vi er bare i støpeskjeen når det gjelder digitale valutaer her i Norge, og vi er på vei inn i en spennende fase. Myndigheter, bedrifter og investorer som har holdt fokus på krypto og skjønt at teknologien har kommet for å bli, ligger et hestehode foran andre.

Liv Freihow er utdannet ved London School of Economics and Political Science, hvor hun har en MA i Globalization and Media i tillegg til en MSc fra University of Southern California i Communication Management.