UTVIKLING: Fra slutten av skoleåret 2022 kan IT-lærlinger med ny kompetanse gå ut i læra. (Foto: Wikipedia)

Videregående skoler skal tilby utviklerutdanning

Det vil bli både teoretisk og praktisk læring for elever på flere videregående skoler i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

På Utdanningsdirektoratet sine sider har nå læreplan for vg3 informasjon om IT-utviklerfaget. Faget blir tilgjengelig for elever på Elvebakken, F21, Kuben og Bjørnholt. Det vil gi it-lærlinger med oppdatert kompetanse, programmeringsskills og kunnskap om skyløsninger.

– Dette åpner for mange spennende muligheter for bedrifter og virksomheter – og kan bli den viktigste rekrutteringsplattformen for å få tak i unge talenter, sier Christopher Hoff, politisk rådgiver i IKT-Norge, på IKT-Norge sine sider.

To nye it-fag

Utviklerfaget på videregående skolenivå er et splitter nytt lærefag som handler om å utvikle, designe og integrere fleksible teknologiske løsninger.

Faget IKT-servicefag vil også bli fornyet, i form av erstatningen it-driftsfag. Dette faget retter seg mot infrastruktur, it-støtte og kommunikasjon slik at man kan skape stabile, sikre og effektive it-tjenester.

– Etikk, lovverk, yrkesutøvelse, sikkerhet og personvern er selvfølgelig felles fagområder for begge lærefagene, forteller Christopher Hoff.