OFFENTLIGGJORDE I KØBENHAVN: Kristian Kofoed-Solheim, Nordic Sales Director i Bulk og Maxim Pozdnyakov, Regional Director Northern & Eastern Europe i DE-CIX under offentliggjøringen i København.
OFFENTLIGGJORDE I KØBENHAVN: Kristian Kofoed-Solheim, Nordic Sales Director i Bulk og Maxim Pozdnyakov, Regional Director Northern & Eastern Europe i DE-CIX under offentliggjøringen i København.

Tysk internett-knutepunkt etablerer seg i Norden

Samarbeider med Bulk på infrastruktur.

Publisert Sist oppdatert

Verdens største knutepunkt for internett-trafikk, DE-CIX (Deutche Commercial Internet Exchange), etablerer seg i Norden i samarbeid med norske Bulk. Gjennom samarbeidet skal Bulk huse knutepunktene i Oslo, Kristiansand, og Esbjerg i Danmark. Planen er å åpne også i Finland.

Ifølge en pressemelding fra selskapene åpner etableringen Norden som region for internasjonale kunder, med datasentre som kjører på 100 prosent grønn energi. Lokale kunder får raskere og mer effektiv tilgang til globale internett-tjenester.

– Norden som region utgjør noen av verdens høyest utviklede digitale marked, sier Ivo Ivanov, CEO for DE-CIX International.

– Men infrastrukturen for datautveksling som er tilgjengelig i regionen matcher ikke modenheten i Nordens digitale økonomi. DE-CIX har sett sterk støtte for planene våre fra det nordiske datasenter-miljøet. Vi lokaliserer knutepunkt for disse markedene og integrerer dem i våre Europeiske og trans-kontinentale knutepunkt, sier han.

Bulk fra dag én

Norske Bulk Infrastructure er den initielle partneren for DE-CIX i Norden, og støtter DE-CIX med bærekraftig infrastruktur fra dag én. Bulk ble valgt for sin sterke posisjon på å bygge og drifte infrastruktur, datasentre, digital- og fiberinfrastruktur, heter det i pressemeldingen.

Vi ser økt etterspørsel etter rimelige og bærekraftige løsninger, og med de nye DE-CIX-lokasjonene i Norden, hjelper vi med å flytte tyngdepunkt nordover, sier Gisle M. Eckhoff, EVP for Datasenter hos Bulk Infrastructure.

Det gleder oss å bygge på våre tidligere investeringer og åpne det nordiske potensialet. Vi ser fram til å jobbe med DE-CIX og la flere kunder utnytte fornybare, bærekraftige datasentre, sier han.

De nye nordiske DE-CIX knutepunktene skal være tilgjengelig i alle relevante datasentre i de respektive markedene, ifølge selskapene.