NYE MOBILTJENESTER: Samarbeid med SK Telecom gir Ericsson tilgang til test av 5G i verdens mest avanserte digitale samfuinn. Foto: Dag-Rune Z. Vollen
NYE MOBILTJENESTER: Samarbeid med SK Telecom gir Ericsson tilgang til test av 5G i verdens mest avanserte digitale samfuinn. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

Ericsson lager verdens største testmiljø for 5G

Samarbeid med koreanske SK Telecom åpner for nettverk tilpasset nye kundebehov for neste generasjon mobilt bredbånd.

Publisert Sist oppdatert

De mange nye bruksområdene som skisseres for neste generasjon mobilt bredbånd betyr også en ny måte å designe nettverket. Nettverk som deler opp trafikkpakker logisk i stedet for fysisk krever en annen måte å designe, utvikle og tilpasse tjenestene på.

For operatørene innebærer det en «as-a-service»-tankegang kjent fra skytjenestemodeller, og nettverksdesign basert på virtuell teknologi.

Test i avanserte digitale miljø

Ericsson bruker sin egen løsning, Virtual Evolved Packet Core Solution, for å levere slik fininndelt 5G-trafikk, «Network Slicing». I et samarbeid med SK Telecom, Sør-Koreas eldste og største teleoperatør, er også testmiljø og testscenarier drastisk utvidet. Tilgangen til et av verdens mest avanserte digitale samfunn og avanserte og sofistikerte brukere vil utvilsomt hjelpe.

– Virtuelle nettverksarkitekturer der fininndeling av trafikk inngår er kritisk for å støtte de nye tjenestene som 5G innebærer. Vi skal bygge et nettverk som er optimalt for et bredt spekter av tjenester levert med en helhetlig ende-til-ende-tjenesteleveringsdesign. Vi skal lede an i utviklingen av slike nye nettverk, erklærte Alex Jinsung Choi, teknologisjef i SK Telecom da avtalen ble underskrevet. Det melder Cellular News.

Køfritt og sjåførfritt

Det er tjenester som avansert fjernovervåking og –drift av maskineri, virtuell virkelighet og nye informasjonssystemer som skal støtte mer effektiv samferdsel som nevnes som eksempel på nye 5G-tjenester.

Slik samferdselskommunikasjon dreier seg om alt fra kommunikasjon innad i kjøretøy, mellom kjøretøy til mellom kjøretøy og infrastruktur. Sjåførfrie biler og køreduksjonssystemer er bare noen eksempler.

Datasenterteknologien Hyperscale Datacenter System, som Ericsson introduserte i Barcelona under WMC i februar, er basis for testnettverket. Med fire hovednoder i Ericssons Regional Cloud Lab i Asia, delt mellom Anyang i Sør-Korea, Beijing og Shanghai i Kina og Yokohama i Japan er det verdens største testmiljø for 5G-tjenester.