FIBERTRØBBEL: Andel fiberkunder synker hos Telenor. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

Fiberregulering rammer Telenor

Skjevreguleringen av fibernettet får konsekvenser for Telenor. I andre kvartal ble det 3800 flere fiberkunder i Telenors-nett, men bare 1000 av dem er kunder direkte hos Telenor. 

Publisert Sist oppdatert

Det er den laveste fibervekst på mange år.

NextGenTel derimot kan glede seg over åpningen av Telenors fibernett. De fikk 2500 nye fiberkunder i nettet til Telenor på leiebasis.

- Vi er slett ikke størst på fiber og mener reguleringen er feil. Det rammer oss nå, sier både avtroppende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og Norges-sjef Berit Svendsen. 

- Betyr det at dere mener også de andre fiberoperatørene bør pålegges å åpne sine nett?

- Du får ikke meg til å ta til orde for mer regulering, men det ensidige pålegget til Telenor om å åpne vårt fibernett var feil og bør endres, sier Berit Svendsen.

Taper fortsatt kunder

Men bildet er slett ikke helsvart på fastnettet for Telenor selv om selskapet totalt også i siste kvartal fikk færre bredbåndskunder totalt – 3000 totalt.ADSL                     -  25 000VDSL                     + 19 000 Kabel                    +   2 000Fiber                     +   1000

- Vi fikk pen vekst på VDSL. Målet som er innenfor rekkevidde er at vi i tredje kvartal skal snu nedgangen i totalt antall bredbåndskunder til vekst, sier Berit Svendsen.

Totalt har Telenor nå 114 000 fiberkunder og 855 000 bredbåndskunder totalt eks. IP-VPN.

Store investeringer

- Vi har siden jeg overtok sommeren 2002 investert over 50 milliarder kroner i det norske telenettet og vi holder fortsatt et høyt investeringsnivå, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Tar vi med satellitt og Broadcast er trolig tallet enda høyere. I siste kvartal var investeringene i Norge vel en milliard kroner. Det vesentlige ble brukt til utbygging av 4G-nettet som ved utgangen av året vil dekke 95 prosent av befolkningen der de bor.