OPPGRADERER FOR HUNDREVIS AV MILLIONER: Halve Indias befolkning nås av Uninor, som nå bytter ut hele nettverket med Huawei som leverandør. Illustrasjon: Uninor

Kjempesatsing av Telenor i India

Huawei får kjempeoppdraget som leverandør med å bytte ut alle 24 000 basestasjoner Uninor har i India. Selskapet når halvparten av befolkningen i verdens mest folkerike demokrati.

Publisert Sist oppdatert

Oppdraget som er gitt kineserne er det største oppdraget av denne typen gitt til noen leverandør i det indiske telemarkedet. Uninor har nå 48 millioner abonnenter i India.

Huawei stor partner

Avtalen innebærer også at Huawei blir partner med Uninor i fjernlevering av tjenester og drift.

– Dette endringsprosjektet skal forberede nettverket på framtidige nye tjenester. Ambisjonen er å kunne tilby avanserte internettjenester til kundene og samtidig bære helt i tet med tale, sier Vivek Sood, adm. direktør i Telewings Communications Services Uninor i en pressemelding.

Oppgraderingen skal ta tre år og bytter ut hele mobilnettverket inkludert programvare, design og nettverksenheter. Lavere energiforbruk antydet mot 30 prosent reduksjon, og mer effektiv frekvensbruk er blant fordelene.

Når halvparten av befolkningen

Utbyggingen i de seks kretsene Uninor har lisens i ble i fjor utbygd med 5000 nye basestasjoner til 24 000. De seks kretsene dekker over halvparten av Indias befolkning.

Avtalen er en av de største som er inngått også innenfor Telenor-konsernet. Kommunikasjonsdirektør for Telenor i Asia, Tor Odland, har ingen kommentar ut over det som kommer fra Uninor selv.