Stor og hissig bærbar fra Multicom

Norske Multicom har nettopp lansert ny spillbærbar med ekstremprosessor og to grafikkort.

Publisert Sist oppdatert

Det er få alternativer til de store og etablerte bærbarprodusentene igjen, men norske Multicom holder stand. Selskapet leverer en rekke modeller under eget navn, basert på barebone-modeller fra blant annet Compal, som er verdens nest største produsent av bærbare pc-er.

Multicom har nettopp lansert en ny modell for de med ekstra høye krav til ytelse både til spill og tung applikasjonsbruk. Kunshan X8100 er utstyrt med 18,4 tommers skjerm med FullHD-oppløsning, altså 1920 x 1080 piksler.

Det er imidlertid det som skjuler seg innvendig som gjør at denne modellen kan bli et skikkelig beist. Som med Multicoms andre bærbare pc-er kan du her selv sette opp maskinen omtrent akkurat som du vil ha den.

Kunshan X8100 leveres med Intel Core i7-prosessor, og du kan velge mellom 720QM på 1,6 GHz (med Turbo Boost opp til 2,8GHz ved behov), 820QM på 1,73 GHz (Turbo Boost opp til 3,06GHz) eller Core i7 920XM på 2 GHz (med Turbo Boost opp til 3,2 GHz). Vi vil nok tro at de aller fleste vil få det de trenger av krefter fra den minste prosessoren, en prosessor vi tidligere har testet i en maskin fra Multicom og som ga nesten like god ytelse som selv kraftige, stasjonære pc-er. Ønsker du imidlertid virkelig ekstrem bærbarytelse og har godt med penger til overs på kontoen, kan du oppgradere til Core i7 920XM for rundt 5 500 kroner.

Du kan videre velge fra to til fire gigabyte minne og opp til 640 gigabyte harddisk (5 400 o/min) eller 500 gigabyte harddisk (7 200 o/min) som systemdisk. Sistnevnte har et noe høyere strømforbruk, men kan samtidig gi en god del bedre ytelse. Batterilevetid på slike maskiner pleier uansett å være av det heller labre slaget, så her kan det være greit å velge en harddisk som holder følge med resten av komponentene. Det er også mulig å få maskinen levert med SSD som systemdisk. Det er videre mulig å bestille X8100 med ytterligere to harddisker, slik at total lagringskapasitet kan bli nesten to terabyte.

Standard grafikkort er Geforce GTX285M, et grafikkort som bør gi god flyt i selv tunge spill. Det er videre mulig å få installert ytterligere et Geforce GTX285M i SLI, og slik sett få nær dobbelt så god grafikkytelse.

Multicom Kunshan X8100 koster fra 16 000 kroner i enkleste oppsett, til 33 000 kroner med alle de heftigste delene installert. Spesifikasjonene tatt i betraktning, bør maskinen selv i grunnkofigurasjon gi svært god ytelse til applikasjonsbruk og god ytelse i spill. Maskinen skal være leveringsklar i løpet av denne uken.