MOBIL EPOST: Acompli fungerer på Android, iPhone og iPad.

Kjøper epostklient for iPhone og Android

Microsoft satser sterkt på mobil epostbruk i næringslivet.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft bekrefter å ha kjøpt Acompli - en gratis epostklient for mobile enheter.

Begrunnelsen er at Microsoft vil tilby kundene sine mest mulig effektive epost-tjenester i en tid da over halvparten av alle epost-meldinger leses først på en mobil enhet.

Acompli ble lansert så sent som i april i år, og Microsoft har betalt rundt 200 millioner dollar for firmaet, ifølge Wikipedia.

For iPhone, iPad og Android

Acompli håndterer dessuten kalenderoppføringer og filer i samme app. Acompli finnes for iPhone, iPad og Android. 

Oppkjøpet skjer ikke lenge etter at Google slapp sin nye epost-klient Inbox - som fremdeles kun er tilgjengelig per invitasjon - som kategoriserer epost og lar deg behandle disse som grupper. Epost kan behandles som to do-elementer for utførelse, utsettelse eller arkivering.

Profesjonell

Acompli er giret inn mot profesjonell bruk, og eksellerer i å gjøre epost-behandlingen mer effektiv. Viktige eposter bobler opp mot overflaten, mens eposter du har lyst til å legge til side, kan skyves til side.

Søkefunksjonen er prioritert, slik at viktig epost, kontakter og vedlegg kan finnes enkelt. Det samme gjelder for kontakter du benytter deg av hyppig - disse vises i en egen visning. Søkefunksjonen forutser søkene - og så gjenstår det å se om det virker for deg.

Tett integrasjon

Acompli har tett integrasjon mot kalenderen. Det betyr at avtaler kan gjøres rett fra en epost, og man kan dele tilgjengelig tid med andre.

Også fil-vedlegg håndteres enkelt fra Dropbox, Google Drive eller OneDrive. Klienten både viser og håndterer filvedlegg direkte fra appen.  

Accompli samspiller godt mot alle de store epost-tjenestene som iCloud, Microsoft Exchange, Office 365, Google Apps, Gmail, Yahoo, Outlook.com, Hotmail og Live, samt fildelingstjenestene Dropbox, Google Drive og Microsoft OneDrive.

Tjenester for næringslivet

Acompli-appen er gratis, og forretningsmodellen har tidligere basert seg på å tilrettelegge tjenester for næringslivet. Hvilke konsekvenser oppkjøpet får for tjenesten, er uvisst.

Microsoft Norge svarer på forespørsel fra Macworld.no at de ikke har noen kommentar til saken og viser til blogginnlegget fra Rajesh Jha, sjefen for Microsofts Outlook- og Office 365-tjenester – se link nedenfor.

Du kan lese mer om Acompli her

Via Microsoft

Promo-video her: