STARTUPS SØKES: De som kommer gjennom nåløyet kan nyte godt av Telenors kompetanse og distribusjonsapparat.
STARTUPS SØKES: De som kommer gjennom nåløyet kan nyte godt av Telenors kompetanse og distribusjonsapparat.

Gyllen mulighet for gründere

Seks utvalgte gründere vil motta inntil 1,3 millioner kroner og drahjelp i tre måneder.

Publisert Sist oppdatert

Startuplab har i samarbeid med Telenor lagt opp et ambisiøst akseleratorprogram og er på jakt etter seks gründer-selskaper de kan satse på, forteller de i en pressemelding.

Tradisjonelt har Startuplab investert i selskaper etter å ha jobbet med dem i tre til fire måter. Nå vil de sammen med Telenor investere inntil 1,3 millioner kroner fra den første dagen, og kombinere det med oppfølging fra et team av erfarne gründere.

-- Vi skal se hvor raskt seks oppstartselskaper kan akselerere i løpt av tre måneder når vi gir dem finansiering fra dag én og kobler på Norges beste mentorer, sier Rolf Assev, som er partner i Startuplab.

Telenors distribusjonskanaler

Han oppfordrer alle teknologiske oppstartselskaper med sterke produkter og tjenester til å søke, og forklarer at de vil plukke ut de selskapene som virkelig har evnen til å bevege seg raskt og som har kommet såpass langt at de nærmer seg markedslansering.

Telenor er med å plukke ut kandidatene og bidrar med kompetanse til å skaffe dem de første kundene deres. Startuplab og Founders Fund står for finansieringen i samarbeid med Innovasjon Norge.

--  Gründermiljøene etterspør som regel to ting av oss – vår kompetanse og våre distribusjonskanaler. Det skal vi levere på og vi ønsker å hjelpe selskapene med å få deres første kunder, sier innovasjonssjef for mobil i Telenor Norge, Gisle Pedersen.

Søknadsfristen for å bli med på programmet er 19. juni. Søknadsskjema og kravene for å være med finner du på Startuplabs nettside. Ti selskaper vil bli plukket ut til personlig intervju, og annonseringen av deltakerne vil finne sted 30. juni.