EPOST-KILLER: Slack har fotfeste i startups, i utviklermiljøer, som samarbeidsapp i ideelle organisasjoner og i arbeidsgrupper i store virksomheter. (Foto: PCWorld.com)

Stjerneskudd utfordrer Skype og Hangout

Slack utvider samarbeidsfunksjonaliteten med talestøtte, og varsler videokonferanse som neste trinn.

Brukere av Slack kan starte en samtale direkte fra app-en i en fersk oppdatering. Dermed utfordrer selskapet Microsoft og Google i det lukrative profesjonelle samarbeidsmarkedet.

Samtalen foregår fra dialogvinduet til direktemeldingene, og responsen på det som blir sagt kan også kommuniseres skriftlig eller med ymse smiletegn.

Kombinerer SoMe og samarbeid

Slack er en av de raskest voksende selskapene som bruker mobile enheter for å tilby kjente tjenester i ny drakt. De kombinerer kjent funksjonalitet fra sosiale medier med samarbeidstjenester som prat, fildeling, diskusjonstråder og nå altså direktemeldinger med tale.

I tillegg har de et ekstensivt samarbeid med kjente og mindre kjente andre aktører for å bygge ut funksjonaliteten med andre apper og tjenester.

For enkelte er Slack blitt kalt epost-killer-app, fordi den kan ta over alt et epostsystem gjør internt i en virksomhet, uten å skape det samme salige kaoset.

Synlig både hos små og store

Slack har skaffet seg fotfeste i oppstartsbedrifter, i kodeutviklermiljøer, som samarbeidsapp i ideelle organisasjoner og i arbeidsgrupper i store virksomheter på grunn av den absolutte mobilorienteringen, nøytrale plattformtilnærmingen og lette applikasjonskjøringen.

Tjenesten har både en gratisversjon og en betalversjon. Friversjonen får kun tale direkte mellom to inkludert, mens betalversjonen støtter telefonkonferanse for inntil femten deltakere.

Selskapet varsler at de arbeider med å utvide støtten til å inkludere videokonferanse og deling av skjermbilde mellom deltakerne i møtet, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.