PC I SKJERMEN: NEC har klargjort flere av sine skjermer for innbygging av Raspberry Pi-pc-er. (Foto: NEC)
PC I SKJERMEN: NEC har klargjort flere av sine skjermer for innbygging av Raspberry Pi-pc-er. (Foto: NEC)

Skole-pc i bedriftsskjermer

NEC overrasker med å putte en miniatyrisert skole-pc inn i sine profesjonelle skjermer for bedriftsmarkedet.

Raspberry Pi er noe de fleste av oss forbinder med et britisk utviklingsprosjekt som har resultert i en serie bittesmå pc-er i kredittkortstørrelse, først og fremst ment å skulle brukes til å lære elevene grunnleggende datamaskinteknologi. I tillegg brukes Raspberry Pi-produktene til å introdusere rimelig datateknologi i utviklingsland.

Det første Raspberry Pi-produktet ble lansert i 2012, og frem til i fjor høst var det solgt ti millioner enheter. Det vakte oppsikt da NEC, først og fremst kjent som produsent av skjermer, projektorer og signage-utstyr i litt høyere prisklasser for næringsliv og forvaltning, kunngjorde at de nå ville begynne å utstyre skjermene sine med Rasberry Pi-pc-er.

Det var den nyeste Raspberry Pi 3-modellen som NEC hadde kastet sine øyne på. Enheten byr på betydelig ytelse og gode nettverksmuligheter samtidig som den tar minimalt med plass, og Raspberry Pi er derfor perfekt for NECs skjermer, kunngjorde selskapet.

På ISE-messen demonstrerte NEC sine Raspberry Pi-løsninger. – Med nettverk og datakraft i hver skjerm tilbyr vi smarte signage-løsninger, forklarer salgsingeniør Erik H. Okstad hos NEC i Norge.

Løsningen er aktuell blant annet i hoteller og kontormiljøer der det er om å gjøre å få ut mye informasjon på mange skjermer, i kostnadseffektive løsninger, gjerne via strømming av data.

Raspberry Pi-konseptet er et rimelig alternativ til OPS-løsningen som NEC tilbyr i mer krevende installasjoner. Forkortelsen står for Open Pluggable Specification PC og er en standardisert Intel-basert pc-løsning for innbygging i store skjermer.

Raspberry Pi-løsningene vil være å finne i NECs nye storformatskjermer i Multisync P- og V-serien og vil utnyttes både i presentasjoner og i tilknytning til IoT-løsninger. Skjermene kommer i størrelse fra 40 til 55 tommer og er myntet på salgssteder, museer, til presentasjon av passasjerinformasjon, interninformasjon i bedrifter og mye annet.