I STØTET: Telavox ser store muligheter i det norske markedet, sier Thomas Nordholm.

Fikk vinnerstempel fra London-børsen

Telavox til Norge med virtuelle sentralbord.

Publisert Sist oppdatert

London Stock Exchange utpeker i en fersk rapport det norsketablerte IT-selskapet Telavox som ett av selskapene som vil redde den europeiske økonomien, ifølge en pressemelding.

-- Disse selskapene er motoren, og fremtiden for den europeiske økonomien, sier Xavier Rolet, som er administrerende direktør ved London Stock Exchange Group.

Det er første gang rapporten inkluderer europeiske selskaper -  tidligere har den kun blitt utgitt med basis i britiske selskaper. Selskapene i rapporten har til sammen en årlig vekst på 71 prosent, og total sysselsettingsvekst på 66 prosent over de siste to årene.

-- Det er moro å bli anerkjent i en europeisk sammenheng. Jeg tror en av suksessfaktorene for oss har vært å våge det ingen andre gjør, sier Viktor Karlsson, administrerende direktør i Telavox.

Skybasert 

-- Telavox har utviklet en skytjeneste som erstatter tradisjonell telefoni og sentralbordtjenester. Teknologien er basert på ip-telefoni, men har blitt utviklet med funksjoner for direktemeldinger og konferanser. Norske bedrifter taper milliarder på dårlige sentralbordløsninger hvert år, hevder norgessjef Thomas Nordholm Ifølge Statistisk sentralbyrå hadde åtte av ti virksomheter i Norge færre enn fire ansatte. Det mener Nordholm gjør Norge enda mer mottakelig for deres virtuelle sentralbordløsning. Telavox er et av Sveriges raskest voksende it-selskaper. De siste årene har de hatt en omsetningsvekst på 45 prosent i snitt hvert år. I dag omsetter de for 333 millioner kroner og har 160 ansatte. Hittil i år har de åpnet kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim. Målet er å ta den tradisjonelle teletjenesten til en ren IT-basert skytjeneste.