To av tre bruker Internet Explorer

Men det siste året har IE-bruken dalt med nesten ti prosent. Firefox øker.

Publisert Sist oppdatert

Nye tall fra analyseselskapet Net Applications viser at bruken av Internet Explorer (IE) har falt rekordmye den siste måneden.

I august lå IE på det uhellige tallet 66,6 prosent. Dette er en nedgang på 1,1 prosentpoeng i løpet av måneden. Ikke siden november har den dalt så mye på en måned.

De siste tolv månedene har IE falt med hele 8,6 prosentpoeng, ifølge Net Applications-tallene.

Opera med vekst

Samtidig har Firefox økt med litt over fire prosent, og har landet på en andel på 23,3 prosent.

Heldigvis begynner nå bruken av IE6, nettutviklernes store skrekk, å gå kraftig nedover. Tallene tyder på at mange går fra IE6 over til Firefox.

Når det gjelder de mindre aktørene, ligger nå Safari på 4,1 prosent. Chrome har 2,9, og Opera har 2,1 prosent. Nordmannen i klassen økte med 0,1 prosent.

Norges-forholdene

Tallene til Net Applications gjelder for hele verden, og gir ikke nødvendigvis et riktig bilde av Norges brukere.

Computerworld har sine egne tall som vi publiserer hver uke. Her har vi også sett at IE6-bruken går kraftig ned, og lå sist uke på fem prosent av våre brukere. IE8 hadde flest av IE-brukerne, noe som har holdt seg stabilt etter at IE8 gikk forbi IE7 for noen uker tilbake. Firefox hadde hele 41 prosent, mens Opera ble brukt av hver tiende bruker.

Finn.no publiserer også nettlesertall. Og de har svært mange norske brukere, og dermed tall man bør merke seg.

Her ser vi også at IE8 har gått forbi IE7, og ikke minst IE6. Grafene som viser IE- mot Firefox-bruken, viser at det hele går i Mozillas favør.