Svensk IP-tv til Oslo

Hafslund Telekom skal tilby tv og video ved hjelp av fiberteknologi fra svenske PacketFront.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom sitt 1860 kilometer lange fibernett i Stor-Oslo er Hafslund Telekom en av Norges største fiberaktører. Selskapet vil nå tilby tv og andre multimediatjenester over dette nettet til utvalgte borettslag sentralt i Oslo. Datterselskapet Bredbåndsservice vil stå for leveransen av tjenestene.

For å kunne tilby de nye tjenestene skal Hafslund oppgradere nettet med teknologi PacketFront og Cisco. Svenske PacketFront, som utvikler avanserte løsninger for FTTH (Fiber-To-The-Home), regnes som pionérer innen åpne bredbåndsnett, Med PacketFronts løsninger muliggjøres fullt automatiserte nett der mange tjenesteleverandører kan levere konkurrerende tjenester over samme infrastruktur.

LES OGSÅ: iptv til massene

- Vi har gjort evaluering av mulige plattformer og leverandører siden ifjor høst. Vi oppgraderer nå vårt Cisco kjernenett og installerer PacketFront som kundeaksess-utstyr for åtte borettslag i Oslo, sier Trond Nedregård, avdelingsleder i Hafslund Telekom.

I likhet med de andre medlemmene i Bynettforeningen satser Hafslund Telekom på åpent nett med flere tjenesteleverandører. Selskapet vil derfor drifte nettet, mens andre leverer innholdet.

- Vi skal være best på nett og ikke konkurrere på tv og multimedia, det skal spesialistene få gjøre. Nye tv-kanaler, tv-programmer og filmer lanseres hver dag og hver time. Vi tror at det er viktig at kundene selv får velge sin mediehverdag. PacketFront vil gi oss mulighet for denne fleksibiliteten på vårt fibernett. Vi mener at dette er framtidens bredbånd, understreker Nedregård.

Nettverksleverandøren NetNordic skal i samarbeide med Datametrix levere bredbåndsløsningen til Hafslund Telekom. Administrende direktør i NetNordic, Torbjørn Hulbak, er imponert over hva det svenske selskapet har fått til.

- Vår satsning på PacketFront har høstet av seg, sier Det er et imponerende selskap med banebrytende teknologi. De er størst i Europa innen fiberteknologi. Det er ikke uten grunn at seks av ti åpne nett-aktører i Vest-Europa satser på PacketFront. Mälarenergi, som er kåret til verdens mest avanserte bredbåndsnett, er en av disse, sier Hulbak i en pressemelding.

Også Troms Kraft bruker utstyr fra PacketFront.

LES OGSÅ: Kabel og fiber kjører fra ADSL.