Foto: Apple
Foto: Apple

iPadOS 16 forsinkes?

Trøbbel med multitasking-verktøyet Stage Manger kan føre til en utsatt lansering.

Publisert Sist oppdatert

Den nye funksjonaliteten som ligger bak Stage Manager kan føre til at Apple må utsette lanseringen av nytt operativsystem for iPad.

Det er MacRumors som skriver dette, basert på et opprinnelig oppslag fra Bloombergs Matt Gurman - som er kjent for gode forbindelser innad i Apple.

Operativsystemet ble lansert sammen med iOS 16 under WWDC tidligere i år, og forventes i utgangspunktet publisert samtidig med iOS 16 når de nye iPhone-modellene kommer for salg i løpet av september måned. Om ikke mange ukene, med andre ord.

Det skal angiveligvis være Stage Manager-verktøyet som skaper hodebry, et verktøysett for både Mac og iPad. Spesielt på iPad får man muligheten for å vise flere apper som skalerbare vinduer på skjermen på en iPad samtidig. Du hørte riktig: Vinduer kommer til iPad.

Men det er bare de nyeste iPad- og Mac-modellene som får denne gleden, grunnet de grafikk-intensive operasjonene. For Mac gjelder dette maskiner som er nyere enn fra 2017, mens en iPad visstnok må ha en Apple Silicon-prosessor. Det har blitt demonstrert at dette faktisk ikke er en teknisk begrensning, så det gjenstår å se om Apple holder fast ved kravet - om ikke så er det kun de aller nyeste brettene som blir aktuelle.