GALLERI: Bruk pilene for å navigere mellom bildene.
GALLERI: Bruk pilene for å navigere mellom bildene.

Garmins første med optisk pulsmåler

Lysbasert hjertefrekvens rett på håndleddet i ny treningsklokke.

Publisert Sist oppdatert

Garmins nye treningsklokke integrerer pulsmålingen i selve urhuset. Si farvel til trange og kløete pulsstropper rundt brystet.

Selv om Garmin er størst på treningsur, er de faktisk sist ute med optisk basert pulsmåling integrert i sine wearables. Mio, Adidas, TomTom, Fitbit og selv nykommeren AppleWatch har fotoplethysmografi i sine ur og stropper.

Philips-teknologi

Men Garmin har ingen planer om å finne opp kruttet selv på denne fronten, og implementerer teknologien til Philips/Mio, slik også TomTom har gjort. Utviklingen på denne fronten gjør at lysbasert måling av hjertefrekvens er like eksakt som konvensjonelle bryststropper selv om responstiden i forhold til variasjon kan være noe lavere.

Garmin ForeRunner 225 er en oppdatering av klassikeren FR220 i mellomsjiktet, primært med omtalte pulsmåling integrert i tillegg til akselerometer som også måler bevegelser innendørs på tredemøller samt trådløs integrasjon mot en iPhone-app og Garmin Connect-nettsiden.

To grønne LED-diodersender lys til blodkarene
To grønne LED-diodersender lys til blodkarene

Opp, opp, opp!

Bevegelsesovervåkingen finnes også i vivoactive-serien med armbånds-sensorer og -klokker. Aller siste på denne fronten er en påminnelse straks det har gått for lang tid i stillesittende tilstand.

Utover dette er FR225 en typisk GPS-basert treningsklokke som også kan laste ned treningsplaner fra Garmin Connect i tillegg til live tracking-funksjonalitet og tilkobling til sosiale medier via iPhone-koblingen.

En fin funksjonalitet i FR225 er et lettlest fargedisplay som viser deg pulssoner på en lettforståelig måte under fysisk aktivitet.

Tilgjengelighet

Garmin ForeRuner 225 blir tilgjengelig i løpet av andre kvartal dette året, og forventes å ligge samme sted prismessig som forgjengeren FR220 - noe som er rundt 2000 kroner. 

Du kan lese mer om FR225 her. iPhone-appen finner du gratis på iTunes App Store her. Sjekk også ut en promo-video nedenfor.

Via Garmin