PRO: Mer enn bare en kompanjon. (Foto: Pythonista)

Ipad kan godt brukes til koding

Komplett Python-utviklingsmiljø samt innføring i programmering. 

Publisert Sist oppdatert

Fullverdig programmering med peke-skjerm? Å jo, da!

I gamle dager kunne du åpne panseret på bilen og fikse motorproblemer selv, ved hjelp av skiftnøkkel og slegge. Den tiden er forbi. 

Lenge var dette også metaforen for at programmering var noe som måtte skje i en helt åpen plattform der en selv kunne skru og trimme etter eget forgodtbefinnende.

Det er kanskje noe sant i dette, men det viser seg at IOS-miljøet nå er såpass modent at det faktisk er mulig å foreta fullverdig programmering på en av Apples mobile enheter. På for eksempel en Ipad Pro, med sin romslige skjerm og mulighet for eksterne tastaturer.

Helt python

Vi snakker ikke fullverdig Swift ennå – Swift er som kjent Apples eget programmeringsspråk. Derimot kan man med Pythonista faktisk utvikle fullverdige Python-skript på en Ipad eller Iphone. Dette kan være enkle automatiseringsskript, men også hele spill.

Pythonista har egne Python-biblioteker, men kan også inngå interaksjoner med IOS-funksjoner som kontaktene, påminnelser, bilder og stedsinformasjon. 

Pythonista koster 95 kroner på App Store her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Codea

En enklere IOS-pakke for utvikling er Codea, som er beregnet på visuelle konsepter. Du kan lage både simulasjoner og spill med grafiske elementer. 

Codea er veldig peke-orientert, og bruker Lua som programmeringsspråk. Utviklerne selv mener Codea er for programmering det Garage Band er for musikk. 

Codea koster 139 kroner på App Store her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.