GLASS: Tungt, men godt (Foto: Zeiss)

Zeiss-optikk til Iphone

Tysk kvalitetsoptikk til verdens mest populære kamera.

Publisert Sist oppdatert

Flickr er Apples Iphone-telefoner det definitivt mest populære kamera-merket foran Canon.

Dette vil sikkert ikke endres når den tyske optikkprodusenten Zeiss lanserer kameraoptikk spesielt tilpasset Iphone i samarbeid med Fellowes’ ExoLens.

Kameraet har lenge vært et viktig argument for Apples mobiler, og Iphone 6s Pluss-modellen har faktisk innebygget optisk bildestabilisering (OIS).

Men for å stadig kunne forbedre bildekvalitet så man seg nødt til også å øke størrelsen på objektivet - samtidig som Apple stadig slanket inn tykkelsen på telefonen. Det endte med at linsen i de nyeste modellene faktisk stikker litt ut av mobil-huset.

Forsats

Likefullt kan ikke lysstyrken måle seg med optikken som sitter i fysisk større kameraer. Tredjeparts-leverandører som Olloclip kom på markedet med forsatser for Iphone som inkluderte fotoglass som både kunne øke kvaliteten på bildene samtidig som det muliggjorde andre brennvidder.

Zeiss-glass

Tyske Zeiss, kjent for superb optikk, hiver seg på denne bølgen, og lanserer tre objektiver for 2016 i samarbeid med ExoLens som bidrar med innfatning og stativer. Tilgjengelighet på markedet er oppgitt til andre kvartal i inneværende år. Lanseringen skjedde under messen for forbrukerelektronikk i Las Vegas, CES 2016.

Objektivene vil ha Zeiss’ T* antirefleks-belegg, og selges under Mutar-merkevaren. Objektivene er henholdsvis et vidvinkel-, et tele- og et makroobjektiv, alle i eloksert sort aluminium. Sistnevnte er faktisk et Vario-Proxar-objektiv med variabel brennvidde og avtagbar diffusor.

Objektivene har brennvidder tilsvarende 18, 56 og 40-88mm. Teleobjektivet veier rett under 100 g.  

Innfatningene til forsatsen, som leveres av ExoLens, er tilpasset alle Iphone 6 og 6s-modeller. Zeiss-optikken er tilsvarende elementer som er benyttet i Sonys kompakt-kameraer. Pris er foreløpig ikke kjent.

Via Zeiss