YONDR: Vær tilstede, her og nå. (Foto: Yondr)
YONDR: Vær tilstede, her og nå. (Foto: Yondr)

Mobilfri sone

Løsningen for stille møterom, konserter og klasserom? Selv separasjonsangsten er håndtert.

Publisert Sist oppdatert

Mobiltelefonen kan være den ultimate distraksjonen, det være seg i møter, rundt middagsbordet, på konserter og forestillinger eller også i klasserommet.  

Det gjelder såvel deltakere som utøvere. Det å konfiskere mobilen vil ofte vise seg å være en metode som er vel tung på labben, og å blokkere mobilsignaler skaper ofte mer trøbbel enn det løser.

Men Yondr har muligens funnet den gyldne middelveien.

Mobilen er ofte en dyrebar affære man nødig vil gi fra seg, eller for den saks skyld legge bort. Det skal vel ikke skyves under stolen at enkelte nærer et avhengighetsforhold til smarttelefonen. Men Yondrs løsning med en sikret mobilpose knyttet til en geofence løser til og med separasjonsangsten som eventuelt måtte oppstå.

Geofence

Yondr fungerer slik at man legger mobilen i en liten pose som lukkes med en elektronisk lås før man går inn i konferansesalen, klasserommet eller selskapslokalet.

Man trenger fremdeles å sette den på lydløs, men dersom en viktig samtale kommer gjennom og den vibrerer, går man simpelthen utenfor geofence-området for å få Yondr-posen låst opp igjen.

Håpet fra utviklernes side er at man i større grad skal være mentalt tilstede i ulike sammenhenger og ikke gi seg hen til mobil-distraksjonene.

Målet må også være et større fokus, for eksempel i undervisnings-sammenhenger. En drøm for barneskolelærere?

Du kan lese mer om Yondr her.