VINNERNE: Her er deler av gjengen som brakte Experis til toppen av seierspallen i årets it-bart. Bak fra venstre: Knut Formo Buene, Lars Skiple Holter, Hans Henrik Petersen og Petter Christie. Foran fra venstre: Valdemar Andersen, Sondre Mæhre og Per Christian Kofstad. Ikke med på bildet: 19 andre teammedlemmer som alle har bidratt til å vinne IT-barten. (Foto: Experis)

Hårete seier i årets it-bart

Exbeardis-gjengen fra Experis samlet inn 79.399 kroner og stakk av med førstepremien.

Publisert Sist oppdatert

Bartemåneden november nærmer seg slutten, og over hele landet kan ansikter vende tilbake sitt vanlige uttrykk. Gjennom hele måneden har en hårete gjeng i landets it-bransje nok en gang grodd en bart på overleppa, og samlet inn penger til et trekløver av gode formål: Kreftforskning, menns mentale helse og fysisk aktivitet.

Dette er Movember:

Startet i Australia i 2003, har siden spredd seg over hele verden.

Aksjonen samler inn penger til forskning på kreftformer som rammer menn, og for å fremme menns helse. Setter også fokus på menns mentale helse.

Barten er det bærende symbolet for aksjonen som kulminerer i en konkurranse som avgjøres av stemmer og donasjoner.

Andre lenker til informasjon om menns helse:

  • www.nhi.no
  • www.kreftforeningen.no
  • www.sidetmedord.no

Totalt har elleve lag deltatt i Computerworlds it-bart, og kjempet om å få navnet inngravert på det gjeve vandretrofeet. Men å nå til topps har ikke vært enkelt. Ildsjelene i vinnerlaget Exbeardis fra Experis samlet alene inn nesten 80.000 kroner.

Glad vinner

Lagkaptein på Exbeardis, Petter Christie fra Experis er først og fremst en glad og stolt vinner. Det er andre året på rad gjengen kaprer vandretrofeet,

– Takk til alle som har bidratt, og spesielt til det flotte teamet som har vært med på å dra lasset i år, sier han.

Topp fem-listen i årets it-bart:

  • 79.399 kroner: Exbeardis
  • 50.724 kroner: Sopra Steria Norge
  • 28.402 kroner: Team Atea
  • 18.622 kroner: Forse stiff upper lip
  • 7.251 kroner: Growit Amende

– Det har vært en skarp konkurranse med mange lag i år, så denne premien går til et enormt godt fellesskap, og en generøs ledelse som ser viktigheten av saken og bidrar med midler fra bedriften.

– Sluttsummen forteller alt om hvor viktig denne tematikken er, sier han.

Nå venter han bare på at trofeet skal inngraveres med Experis som vinner også i 2023.

Klar for neste år

Barte-generalen hos toeren i feltet, Thomas Barth fra Sopra Steria, er full av lovord om konkurrenten som knep seieren også i år. Etter nok et godt år med hårvekst i ansiktet, ser han optimistisk framover mot neste år.

– Jeg har nesegrus beundring for innsatsen til Experis i årets it-bart. De har tatt en virkelig fortjent seier, sier bartegeneralen.

– Også er det ekstra spennende at det deltar så mange lag i år. Det lover godt for neste års konkurranse også. Jeg håper og tror at konkurransen skal bli enda skarpere da, sier han.