IT-BRANSJEN:

SOMMERJOBB: Årets studenter med sommerjobb i Twoday. (Foto: Twoday)

Årets sommerjobbere på plass i Twoday

Nylig kom de 14 utvalgte «summer interns» blant 700 søkere på plass i hos Twoday. – Studentene bidrar med reell verdi for kundene, sier Twoday-sjef Kristin Nyberg.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom sommeren skal de 14 studentene få prøve ut rollen som it-konsulenter og jobbe i team med fire ulike kundeprosjekter. Det går frem av en pressemelding fra selskapet.

– Vi heier på de unge talentene og ønsker å gi studentene mulighet til å få relevant arbeidserfaring. For at flere skal velge teknologi som karrierevei, ser jeg det som vårt ansvar å tilrettelegge for at flere får prøve seg som teknologer i faktiske kundeprosjekter, sier Kristin Nyberg, administrerende direktør i Twoday.

Nyberg opplever at sommerjobb-programmet er vel så lærerikt og verdifullt for studentene som det er for Twoday og deres kunder.

– Studentene bidrar med mye god inspirasjon og kunnskap til oss som selskap, og med reell forretningsverdi for kundene våre, sier Nyberg.

Klare for sommerjobb

PAUSEFOOSBALL: Maria Hafsahl Karlsen valgte sommerjobb i Twoday fordi hun har hørt fra studievenner at det er et godt sted å jobbe, (Foto: Twoday)

Twoday hadde over 700 søkere til årets sommerjobb-program. Maria Hafsahl Karlsen var en av dem som sikret seg en plass. Hun valgte sommerjobb i Twoday fordi hun har hørt fra studievenner at det er et godt sted å jobbe.

– Studievenner som tidligere har hatt sommerjobb i Twoday har sagt at det er et godt og sosialt arbeidsmiljø, noe jeg synes er viktig. I tillegg jobber Twoday med store og spennende kunder, så det er et sted jeg kan lære mye gjennom å jobbe med faktiske, relevante prosjekter og problemer underveis, sier Karlsen.

Hun forteller at førsteinntrykket har bekreftet nettopp det, og hun har allerede funnet sin favorittdag i uka.

– Vi har hatt en super første uke. Vi ble godt tatt imot, med god informasjon og introduksjon av prosjektene. Jeg føler at vi allerede har blitt en del av Twoday, og jeg trives godt her. Vaffeltorsdag er allerede en hit, sier Karlsen.

Rett ut i virkeligheten

ANSVAR: Administrerende direktør i Twoday ser det som selskapets ansvar å tilrettelegge for at flere får prøve seg som teknologer i faktiske kundeprosjekter. (Foto: Bart Gbr)

Twoday har hatt summer internship-program i en årrekke. Mange kompetansebaserte selskaper gjør akkurat dette. Både for å finne de beste hodene, men også for å vise seg frem.

Programmet i Twoday er designet nettopp for å gi studentene er forsmak på en karriere som it-konsulenter og gi relevant arbeidserfaring. Derfor får de prøve seg på reelle kundeprosjekter.

I år er det fire ulike prosjekter som får bidrag fra studentene.

  • Sommerstudentene skal hjelpe Helsedirektoratet med å lage en løsning for å gi universiteter en raskere mulighet til å drive opplæring av leger, sykepleiere og annet helsepersonell.
  • I Brønnøysundregistrene skal de effektivisere prosessen med å gi eksterne aktører tilgang til å hente ut data fra løsøre- og ektepaktregisteret.
  • Studentene skal forbedre kvalitet og effektivitet hos barnehagekjeden Espira.
  • Hos Bilforhandlernes Utviklingssenter er målet med årets sommerprosjekt å utvikle en mobilapp som beskriver og klassifiserer skader på bil, ved hjelp av skyteknologi og maskinlæring.
  • Ifølge pressemeldingen skal studentene deles inn i team som får planlegge og gjennomføre utviklingsprosessen på egen hånd, men med støtte fra erfarne kollegaer. Kundene sier de er svært fornøyde med det sommerstudentene leverer og at de bidrar med stor verdi i prosjektene.

«Sykt fornøyd»

Kristian Johansen er en av sommerstudentene, der prosjektet hans er hos Helsedirektoratet.

SYKT FORNØYD: Kristian Johansen ønskete å jobbe med .NET-prosjekter, og er fornøyd med at han får gjøre akkurat det. (Foto: Twoday)

– Jeg gleder meg til å starte med prosjektet vårt, det virker utrolig spennende. I forkant av oppstart ble jeg spurt om hva jeg kunne tenke meg å jobbe med i sommer. Da svarte jeg at jeg ville jobbe med .NET, ettersom jeg aldri har rørt det tidligere, men har lyst til å lære meg det. Prosjektet jeg skal jobbe på skal bruke .NET som backend, så det er jeg sykt fornøyd med, forteller Johansen.