Forbyr "sexting" for ungdom

Vest-Virginia føyer seg inn i rekken av stater der sex-meldinger er ulovlig for mindreårige.

Publisert Sist oppdatert

«Sexting», kaller dem det, å sende sex-orienterte budskap via dagens digitale kommunikasjonskanaler.

Nå er det forbudt for tenåringer i Vest-Virginia å sexte, ifølge en ny lov. Dermed kan sexting blant mindreårige blir rettsmat i ytterste konsekvens, melder Huff Post, som siterer Associated Press.

Én sjanse til skjerpings

Fra før er det forbudt for voksne å sexte til mindreårige i staten - og det er jo forståelig. Men nå får ikke mindreårige lov å sexte seg i mellom heller.

Men ungdommen gis én ny sjanse om de skulle bli fakket for å drive med skriftlig seksuell kommunikasjon.

Den nye loven sier at om den tiltalte tenåringen fullfører et forebyggende utdanningsprogram konstruert av høyesterett for å fortelle dem om konsekvensene av sexting, kan enkeltmerkaden på den mindreåriges rulleblad bli slettet.

Men merknaden vil altså komme tilbake om ungdommen blir fersket igjen.

Ikke første stat

Vest-Virginia føyer seg inn i rekken av Nord-Amerikanske delstater som har laget lover som straffer ungdommen for å sexte. Over 20 andre stater er på plass med slike lover.

New Jersey har kanskje gått den lengste mila. Der kan du som tenåring bli registrert som sex-forbryter om du sexter til kjæresten din.

Dette skal ikke være tilfellet i Vest-Virginias nye lov, selv om loven altså kan gi merknad på rullebladet for undgom som bare ikke klarer ligge unna sextning. Loven ble godkjent 6. mai og trer i kraft 12. juli.

Techeye understreker at 16-åringer i Vest-Virginia forsatt får lov til å kjøre bil og bli med i militæret, mens dem som har fylt 18 kan stemme i valg og kjøpe militærvåpen.