VOKSER: Margrethe Monsen, administrerende direktør i Redpill Linpro AS gleder seg over ytterligere vekst. (Foto: Redpill Linpro).

Redpill Linpro vokste 25 prosent i 2020

Skal ansette 30 nye konsulenter i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Som følge av stor etterspørsel etter open source-kompetanse skal Redpill Linpro ansette minst 30 nye konsulenter i Norge i år.

– Open source er blitt hyllevare og det er stor etterspørsel etter både løsninger og kompetanse. Fokuset nå er vekst og rekruttering, og vi opplever at mange er nysgjerrige på vårt fagmiljø, sier norgessjef Margrethe Monsen i Redpill Linpro.

Sterkt i fjor

 Redpill Linpro leverte sterke resultater i 2020. Omsetningen fra driften i Norge økte med 14,5 prosent og endte på 143 millioner kroner. Det ga et resultat på over 18,2 millioner kroner.

– Den gode trenden har fortsatt inn i 2021, og vi behøver flere flinke folk. 15 personer er ansatt hittil i år, og vi ønsker å rekruttere minst like mange nye i andre halvår, sier hun.

Open source er blitt bransjestandard

Samlet for Norden leverte konsernet i 2020 en omsetning på 425 millioner svenske kroner, opp 25 prosent fra året før. De gode resultatene tilskrives større etterspørsel etter kompetanse og løsninger på open source, og behovet er like stort hos bedrifter som i offentlig sektor.

– Linux er blitt en bransjestandard, og det er mange løsninger og store mengder infrastruktur som kjører på løsninger basert på åpen kildekode, sier hun.

Selskapet leverer skytjenester, DevOps, integrasjon og API-håndtering.

– Vi har sett en klar trend der kundene er blitt langt mer digitalt modne det siste året. De uttrykker behov for å lykkes raskere og bedre med digital endring, de ønsker å være mer agile, og nye behov i forretningen har ført til at stadig flere har valgt å ta i bruk åpen kildekode, sier hun.

Skal ansette 200 i Norden

Redpill Linpro har i dag åtte kontorer i Norden, og planen er å ansette 150-200 fageksperter de neste to årene, der en stor del av veksten skal drives fra det norske markedet.

– I 26 år har vi utviklet metoder, prosesser, arbeidsformer og løsninger som har fokus på åpenhet, fleksibilitet og transparens. Vi har levd godt innen vår nisje lenge, og det er en sann glede å se at kompetansen er sterkt etterspurt blant det aller største kundene i offentlig forvaltning og blant de store bedriftene, sier Monsen.