TEST: Razer Lycosa - Enkelt, men avansert

Razer er kjent for å lage avansert spillutstyr til pc. Lycosa er et tilsynelatende enkelt tastatur.

Publisert Sist oppdatert

Det er imidlertid kun på overflaten Lycosa fremstår som enkelt. Tastaturet ser nemlig, med unntak av en blank overflate og gummierte taster med baklys, nesten helt ut som et hvilket som helst vanlig tastatur. Det er ingen spesialknapper å finne.

Heldigvis skjuler det seg noe mer under overflaten, slik at man føler at man får litt igjen for de rundt 650 kronene man må gi for Lycosa.

Programmerbart og mørkt

Tastene på Razer Lycosa er helt mørke frem til du slår på pc-en. I det maskinen starter opp våkner tastaturet til liv med et tidsriktig, blått baklys. I tillegg til de vanlige tastene er tastaturet utstyrt med et lite kontrollpanel lengst oppe til høyre. Her finner du et lite knippe multimediaknapper, samt en funksjonsknapp som lar deg skifte mellom forskjellige lagrede profiler.

Lycosa lar deg lagre opp til 10 forskjellige tasteprofiler, slik at du kan lage tastekombinasjoner som er tilpasset dine favorittspill. Vi hadde gjerne sett at tastaturet var utstyrt med egne makrotaster, slik mange andre spilltastaturer er. Via kontrollpanelet kan du også deaktivere forskjellige taster. Dermed er det enkelt å for eksempel deaktivere Windows-tasten, noe som kan være en fordel i en del spill.

Til vanlig bruk er Lycosa både raskt og behagelig å bruke, med god tastemotstand og følelse i tastene. De gummierte tastene gir godt grep i hektiske spillsituasjoner. Tastaturet er litt vel lavt, men det blir for så vidt en smakssak. I front er det skrudd fast håndleddsstøtte. Lycosa er utstyrt med tilkoblinger for usb, samt lyd ut og inn foran på tastaturet.

Konklusjon

Razer Lycosa er både stilig og tøft, selv om den blanke overflaten fort blir flekkete. Det er en fordel å kjøre baklyset i tastaturet på fullt, selv i dagslys.

I bruk føles tastaturet meget behagelig, om enn litt lavt. Vi savner imidlertid dedikerte makrotaster, fremfor å programmere de vanlige tastene. En fordel med et slikt tastatur er at det også takler adskillig flere aktive taster på en gang. Det er en klar fordel i mange spill.