STØRRELSEN TELLER: Fingeravtrykkssensorene fra Next Biometrics er langt større enn de du finner på mobiler, men koster likevel ikke mer. Det kan ha gjort utslaget for Dell.
STØRRELSEN TELLER: Fingeravtrykkssensorene fra Next Biometrics er langt større enn de du finner på mobiler, men koster likevel ikke mer. Det kan ha gjort utslaget for Dell.

Norske fingeravtrykklesere i Dell-produkter

Next Biometrics ASA skal levere mer enn 1,2 millioner enheter til pc-giganten.

Publisert Sist oppdatert

Det Oslo-baserte internasjonale selskapet Next Biometrics ASA meldte i dag at selskapet skal levere sine fingeravtrykksensorer til Dell. Det dreier seg ifølge børsmeldingen fra selskapet om et utvalg av Dells 2016-utgaver av bærbare, hybride og nettbrett.

Minimum 1,2 millioner enheter

Ifølge en presentasjon vedlagt børsmeldingen, ble denne avtalen undertegnet for et år siden, med sikte på å starte leveranser i fjerde kvartal i år. 15.000 sensorer har blitt levert under forberedelsene og opptrappingen mot full produksjon, og alle tester av disse sensorene skal ha vært vellykkete.

Så langt har sensorene blitt integrert i bærbare og nettbrett, men Next opplyser at de har en målsetning om å bli integrert i flere av Dells produkter. Next anslår at leveransevolumene i 2016 kommer til å overgå sine tidligere estimater på minst 1,2 millioner enheter, og det er alt Next ønsker å si om den saken.

Termisk registrering

Fingeravtrykkssensorene til Next er basert på en annen basisteknologi enn slike sensorer flest. Dermed kan sensorene fremstilles med stort areal, og likevel konkurrere på pris. Sensorene som Dell skal bruke, holder det Next kaller for «full størrelse», som er på 12 x 17 millimeter. Det gir et registreringsareal på 201 mm2. Til sammenligning har fingeravtrykksensorene vi finner i Apples og Samsungs mobiltelefoner et areal på 30 til 45 mm2.

Nexts teknologi baserer seg på å registrere temperaturforskjeller mellom rillene og gropene i fingeravtrykkene våre, i stedet for å bruke kapasitiv registrering, som alle andre fabrikanter av slike sensorer baserer seg på.

Resultatet er at Next kan, ifølge sin egen presentasjon, lage sensorer til 70-80 prosent lavere pris enn kapasitive sensorer av samme størrelse, og tilby store sensorer som konkurrerer med mindre sensorer, selv på prisen.

Next har patentert denne teknologien verden over.