Underlig Emmy-pris til PlayStation 3

CES: Sony har medelt at de har vunnet en Emmy-pris for teknologi og utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Det er The Academy of Television Arts & Sciences som deler ut de gjeve Emmy-prisene. Nå har altså Sony gått ut og sagt at de tildeles prisen for teknologi og utvikling. Premien får de for Playstation 3-kontrolleren, kalt SIXAXIS.

Les alt om CES

Det er drøye to måneder siden PS3 ble sluppet på det amerikanske markedet, siden den gang har Sony levert cirka en million maskiner. Av disse er det antatt at rundt 400.000 er solgt. Det interessante er at det ikke er maskinen i seg selv som får den gjeve prisen, det gjør kontrolleren som hører til.

Sixaxis-kontrolleren er en videreutvikling av den første PlayStation-kontrolleren. Formen er beholdt mer eller mindre urørt siden starten, mens innmaten sakte, men sikkert har blitt oppgradert. Nyheten i Sixaxis er at risteeffekten har blitt fjernet til fordel for en bevegelsessensor. I tillegg har ledningen måtte vike plass for trådløs tilkobling via blåtann.

Klør seg i hodet

Det underlige med denne Emmy-utdelingen er at Sony ikke egentlig har kommet med noe nytt med denne kontrolleren. Bevegelsessensor av omtrent samme slaget som Microsoft hadde i sin Sidewinder-kontroller for syv år siden, mens trådløst kom for fullt med Nintendos WaveBird for en del år siden, samt Xbox 360-kontrolleren i fjor.

Det er nok en del spillentusiaster som klør seg i hodet i dag. Hvorfor gikk prisen til Sony og ikke konkurrenten Nintendo? De har nemlig også en ny konsoll på markedet, Nintendo Wii. Den blir også levert med trådløs kontroller med bevegelsessensor. En mer avansert og nytenkende sådan. Kan det være at Sony har noen på innsiden i Emmy-komiteen?

Les mer hos DailyTech