Med oppkjøpet av det norske konsulentselskapet Kong Arthur gjør Netnordic sitt sekstende oppkjøp siden 2015.

Netnordic kjøper det norske konsulentselskapet Kong Arthur

Merket behov for større kapasitet innen systemutvikling.

Publisert

Netnordic kjøper det norske konsulentselskapet Kong Arthur. Selskapet som leverer skreddersøm programvare og utvikler digitale tjenester har spesielt kompetanse innen regionale operatører og utdannelsessektoren.

Netnordic har gjennom en årrekke håndtert nettverk-, sikkerhet- og samhandlingsløsninger for store- og mellomstore virksomheter. Systemintegratoren tilbyr i økende grad tjenester knyttet til områdene som skal gi kundene større valgfrihet. Med oppkjøpet av Kong Arthur gjør Netnordic sitt sekstende oppkjøp siden 2015.

– Vår rolle som systemintegrator innen nettverk, sikkerhet og samhandling innebærer behov for mer kapasitet innen systemutvikling. Netnordic tar utgangspunkt i standard teknologi, men erfarer at de digitale kundeløsningene blir mer effektive med tilførsel av muligheten for tilpasninger, sier Jarl Øverby, konsernsjef i Netnordic. Han fortsetter:

Det var et naturlig skritt for oss å bli en del av et større miljø slik at vår kompetanse kan komme enda mer til sin rett, og da var Netnordic et naturlig valg

Bjørn Oustad, Kong Arthur

– Behovet for økt kompetanse og kapasitet innen systemutvikling er sentralt for at vi kan fortsette vår vekst med å tilby ulike tjenester til et bredt utvalg av våre store og mellomstore kunder, og her passer Kong Arthur godt inn i vår vekststrategi med solid kompetanse og relevant erfaring, sier han i en pressemelding fra selskapet.

– Et naturlig skritt

– Kong Arthur har gjennom en årrekke arbeidet med store prosjekter og utviklet en solid erfaringsbase og kompetanse innen digitalisering. Det var et naturlig skritt for oss å bli en del av et større miljø slik at vår kompetanse kan komme enda mer til sin rett, og da var Netnordic et naturlig valg, sier Bjørn Oustad, daglig leder i Kong Arthur.

Kong Arthur har cirka 30 ansatte i Innlandet og Litauen.

– Vi har en solid base i Innlandet og vil med dette ytterlige styrke den lokale posisjonen samt forsterke vår vekstambisjon som vi tror blir spesielt interessant for våre ansatte. For eierne av Kong Arthur er det gledelig at de ansatte får flere spennende utviklingsmuligheter gjennom et større miljø der de kan ytterligere utvikle sin kompetanse og sine ambisjoner, sier Bjørn Oustad, daglig leder Kong Arthur, i meldingen. Han fortsetter:

– Våre ansatte i Litauen vil også bidra til å styrke Netnordics leveranseevne i store og krevende prosjekter. Vi tilfører kompetanse og kapasitet og gleder oss til å bli en del av NetNordic som har vist en imponerende fremgang som vi skal bidra å forsterke, både i Norge og Norden, sier han.