Bransje:

FAGLIG: – Jeg har også store forventninger til mange spennende faglige diskusjoner med kolleger og kunder, særlig rundt dette med fri programvare, sier nyansatte Dennis Eriksen i Sicra. (Foto: Christoffer Sveum)
FAGLIG: – Jeg har også store forventninger til mange spennende faglige diskusjoner med kolleger og kunder, særlig rundt dette med fri programvare, sier nyansatte Dennis Eriksen i Sicra. (Foto: Christoffer Sveum)

En svoren Linux-nerd til Sicra

It-konsulentselskapet Sicra ansetter Dennis Eriksen som kommer fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Publisert Sist oppdatert

Det går frem av en pressemelding fra selskapet, hvor Sicra også trekker frem at Dennis Eriksen tar med seg bred erfaring på hvordan bygge sikkerhet rundt mikrotjenester. Eriksen har også jobbet med sikkerhet på høyt gradert nivå for andre statlige virksomheter.

– Når du jobber med moderne applikasjoner og skyteknologi så fungerer appene som tjenester som snakker med hverandre, såkalte mikrotjenester der Kubernetes er administrasjonslaget rundt, sier Stig Valderhaug, daglig leder i Sicra i pressemeldingen.

– Det som er så spennende med Dennis er at han har tung erfaring med sikkerhet i slike miljøer, og denne kunnskapen er en mangelvare i markedet, legger han til.

Sikkerhet i moderne miljø

Valderhaug fremhever at mange sikkerhetseksperter kommer fra en nettverkssentrisk bakgrunn, mens kravene fremover i stor grad handler om hvordan du skal bygge god nok sikkerhet rundt moderne applikasjoner og tjenester.

– Derfor er vi trygge på at Dennis blir en verdifull ressurs for de som ønsker å bygge mer moderne it-miljøer, sier Valderhaug.

Ifølge pressemeldingen er forretningsmodellen til Sicra synonymt med selskapets slagord: «Bare flinke folk».

Ønsker å være med

– Jeg er trygg på at Sicra vil være en god arbeidsplass. De har verdier som sammenfaller med mine egne, der de prøver å være til hjelp i samfunnet. Dette er en plass jeg ønsker å være, sier Dennis Eriksen.

Han har snart 15 års erfaring fra it-bransjen. Han er en svoren tilhenger av Unix og Linux og har bred erfaring med DevOps, kubernetes, orkestrering, virtualisering, databasedrift og OpenStack.

– Jeg håper på spennende oppdrag fra oppdragsgivere som ønsker å bygge den beste sikkerheten rundt moderne applikasjons- og tjenestemiljø. Jeg har også store forventninger til mange spennende faglige diskusjoner med kolleger og kunder, særlig rundt dette med fri programvare, avslutter Eriksen.