BRANSJE:

AI-SJEF: Philipp Herzig er utnevnt til Chief Artificial Intelligence Officer i SAP. Han skal lede en ny avdeling som skal stå for utvikling og utbredelse av kunstig intelligens i hele SAPs verdikjede. (Foto: SAP).

SAP med nok en tittel – CAIO

Styrker satsingen på kunstig intelligens og menneskelig intelligens i eget vekstområde.

Publisert Sist oppdatert

SAP styrker AI-satsningen i en ny ende-til-ende-divisjon. Vekstsatsningen innen AI skal ledes av SAPs første Chief Artificial Intelligence Officer, Philipp Herzig, skriver de i en pressemelding.

Den nye enheten får ansvaret for å utvikle og overvåke hele verdikjeden for SAP Business AI, fra produktutvikling og forskning til kundeimplementering. I den nye rollen - som Chief AI Officer – vil Philipp Herzig rapportere direkte til SAPs konsernsjef, Christian Klein.

Kjerneteamet til Philipp Herzig vil samarbeide med innovatører og spesialister på tvers av SAPs organisasjon slik at kunstig intelligens kan utnyttes i alle deler av selskapets portefølje.

Med det nye oppsettet vil SAP øke tempoet og utnyttelsen av kunstig intelligens ved å gjøre det mulig for selskapets virksomhetskunder å dra nytte av SAPs AI-løsninger og -tjenester. Den nyetablerte divisjonen etableres også som en sentral drivkraft i utviklingen av Business AI som en strategisk dimensjon i selskapets vekstplaner.

Philipp Herzigs team består av erfarne ledere, deriblant Walter Sun, som kom til SAP fra Microsoft for under et halvår siden. I rollen som Global Head of AI vil Walter Sun lede all produktutvikling innen Business AI.

Så nå har AI blitt en del av erp, som SAP er kjent for. Om det genererer nysalg eller ei, kan vi ikke spå, men at kunstig intelligens er på full fart inn i forretningssystemer er dagens trend.