Lukker utviklingsavdelingen i en hel uke

It-selskapet Invo sender hele utviklingsavdelingen på et intensivt kurs som går over en hel uke. 

 

– Selv om det er litt kontroversielt å «lukke» en hel avdeling flere dager, så vet jeg at vi får igjen for det på sikt. Det sier administrerende direktør i Invo, Roberth Klemetsen.

 Denne uken sender han alle de tolv utviklerne i Invo ut på et intensivt kursprogram på Quality Hotel i Ålesund. Målet er at de skal tilegne seg fersk fagkunnskap, men også få et avbrekk fra vanlige jobbrutiner og bli fylt med ny giv og inspirasjon.

– Man skal ikke kimse av viktigheten av å komme seg ut og gjøre noe helt annerledes for å tilegne seg ny læring. Det er viktig for oss at utviklerne våre hele tiden er oppdaterte og gleder seg til å komme på jobb. Dette er et tiltak vi gjør for å oppnå det, sier Klemetsen i en pressemelding fra selskapet. Han fortsetter:

– Det er lite som gjør meg gladere enn å vite at selskapets ansatte trives på jobb og at de merker at de blir satset på. Det kommer til syvende og sist også kundene våre til gode.

 – Forfriskende

Hans Fredrik Dimmen har jobbet i det sunnmørske it-selskapet i omtrent ett år. Han er opptatt av å hele tiden holde seg oppdatert på faget, og er takknemlig for å ha en arbeidsgiver som bruker ressurser på å sende han på kurs.

 – Kompetanseutvikling er en stor del av hverdagen i Invo. Vi streber alltid for å bli bedre på det vi gjør, og det vi jobber med. Det årlige utviklerkurset i Invo er en forfriskende måte å lære noe nytt på. For de fleste vil de få kunnskap og innsikt i noe de ellers ikke ville jobbet med, sier Dimmen, i meldingen, og fortsetter:

 – Kurset vi skal på handler om frontend-teknologien React, noe jeg jobber med daglig i utviklingen av vår egen programvare Invo Connect. Selv om dette ikke er et nytt emne for meg vil jeg få nye perspektiv på hvordan jeg kan forenkle egen arbeidsmetodikk, og lære fra kollegaer som har dyp innsikt og interesse i ulike programmeringsspråk, sier han.

Dette er femte gangen at selskapet sender alle utviklerne sine på ett ukelangt kurs. Denne gangen vil kursdeltagerne bli tilegnet ny kunnskap av nederlandske Rick Beerendonk, som har over tyve års utviklererfaring fra både små og store selskap.