GRØNN: Lefdal Mine Datacenter har ambisjon om å bli det grønneste datasenteret i verden. (Foto: Lefdal Mine Datacenter)
GRØNN: Lefdal Mine Datacenter har ambisjon om å bli det grønneste datasenteret i verden. (Foto: Lefdal Mine Datacenter)

Mercedes skal tungregne på fremtidens biler i Norge

Daimler skal flytte sine anlegg for High Performance Computing (HPC) til Lefdal Mine Datacenter i Nordfjord.

Publisert

Lefdal Mine Datacenter har gjennom Infosys signert en stor datasenteravtale med Daimler AG (Mercedes). Daimler skal flytte sine anlegg for High Performance Computing (HPC) til Lefdal Mine Datacenter.

Daimler mener avtalen vil hjelpe selskapet med å nå sine mål om å bli ett karbonnøytralt selskap. Daimler bruker det globale it-selskapet Infosys til drift av it-infrastrukturen, som skal levere «Green Data Center as a Service» til Daimler fra anlegget i Nordfjord.

– En stor del av vårt it-energiforbruk kommer fra våre datasentre som krever betydelig strøm for databehandling og kjøling. Derfor transformerer vi våre datasentere med støtte fra vår partner Infosys, og flytter vårt HPC-anlegg til en energieffektiv løsning hos Lefdal Mine Datacenter. Ikke bare vil vi dra nytte av naturlig kjøling takket være at man bruker vann fra fjorden, vår virksomhet vil også bli kjørt på 100 prosent grønn energi. Dette initiativet markerer nok en viktig milepæl på vår reise til å bli CO2-nøytrale, sier Jan Brecht, Chief Information Officer, Daimler og Mercedes-Benz.

"Den norske løsningen"

Med bakgrunn i avtalen inngår Infosys og Lefdal Mine Datacenter ett partnerskap om å levere tjenester også for andre globale kunder som ønsker grønne datasenter løsninger for å nå sine klimamål, skriver Lefdal Mine Datacenter i en pressemelding.

Med kortreist fornybar kraft og kjøling fra den nærliggende fjorden er bærekraft kjernen i våre verdier.

– Vi har bygget og drifter ett ledende bærekraftig, sikkert og kostnadseffektivt datasenter – The Norwegian Solution. Med kortreist fornybar kraft og kjøling fra den nærliggende fjorden er bærekraft kjernen i våre verdier. Vår ambisjon er å være det grønneste datasenteret i verden, med muligheten til å tilby skreddersydde og skalerbare datasenterløsninger. Vi er stolte av ha blitt valgt av Daimler, og jobben har startet med å bidra til at Daimler blir CO2-nøytrale, sier Jørn Skaane, daglig leder i Lefdal Mine Datacenter.

I takt med at neste generasjons teknologier utvikler seg, vil arbeidsbelastninger med høy ytelse som kjører komplekse algoritmer (HPC), bli stadig mer kritiske for bilprodusenters konkurranseevne. HPC er energikrevende og bidrar til økt karbonavtrykk.

Alle de ledende datasenter-leverandørene i Norden var ifølge pressemeldingen involvert i anbudsprossesen.

– Jeg vil gratulere partene med å nå denne viktige milepælen. Lefdal Mine Datacenter, basert på gjenbruk av industriell infrastruktur og lokalprodusert energi, er et godt eksempel på hvordan norske datasentre og industriell kunnskap kan hjelpe fremtidens næringer med å nå sine mål om avkarbonisering, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en kommentar til avtalen.