Møt Dag, faren til Siri

Apples personlige assistent Siri er oppfunnet av tidligere Telenor-topp.

Publisert Sist oppdatert

- If you are a start-up you want to get acquired by Apple. Fun times.

Det kvitrer Dag Kittlaus, mannen bak selskapet Siri Inc., selskapet bak Iphone 4s-funksjonen Siri, i natt.

Nettsøk ga svar

Navnet Siri satte nysgjerrigheten i kok hos Computerworlds stab. Det hørtes norsk ut. Og da Techcrunch impliserte at Siri på et tidspunkt var en app, satte vi i gang vår Google-research.

Nettsiden til selskapet som en gang het Siri Inc. peker nå mot Apple. Men Googles cache-versjon av siden forteller historien om appens utvikling.

Og San Jose-selskapet Siri Inc. er registrert i amerikanske bedriftsdatabaser. Dermed er det en smal sak å finne historikken. Selskapet ble etablert i 2007 og ble en del av Apple 27. april i år, ifølge Bloomberg Businessweeks registre.

Utdannet fra BI

Og jepp, Dag Kittlaus har norsk link, forteller registeret. Han er veteran. Han har i ti år jobbet med innovasjon i Skandinavia og i USA.

Han har også jobbet som direktør for internettjenester for privatmarkedet i Telenor. Ifølge Linkedin fra april 2000 til august 2002.

Han er utdannet fra Handelshøyskolen BI, linje Strategi og markedsføring, i tillegg til Indiania University Bloomington.

I fjor havnet han på Business Insiders-listen "The Silicon Valley 100" over briljante innovatører. Nå er han direktør for Siri og stemmegjenkjenning i Apple.

Så får vi vente å se hvorvidt Siri nå får en oppsving i SSBs navnestatistikk.