TEST: Musematter - Stort, glatt og raskt

Det er ikke bare spillerne som kan ha nytte av en skikkelig musematte.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere var det vanlig med kulemus og en blå musematte i stoff til pc-en. Heldigvis er førstnevnte borte fra de aller fleste skrivebord i dag. Noe som fortsatt ser ut til å holde stand er billige stoffmatter og plastkledde reklamematter. Den gang relativt upresise mus regjerte markedet var det ikke veldig nøye hva slags musematte du brukte, presisjonen var ganske lav uansett.

I dag sitter de aller fleste med mus utstyrt med optisk føler eller laser. Fordelene med slike mus er mange. For folk flest er det at de ikke lenger trenger å åpne musa for å rense rullene som registrerte kulas bevegelser. En annen fordel er at optisk og laser er både raskere og mer presise en kulemus – uansett hva slags musematte du bruker.

Velger du å legge litt penger i en god musematte kan du regne med enda bedre presisjon, samtidig som musa glir lettere og kjennes raskere ut.

Vi har testet tre musematter fra to produsenter, som alle kan minne om tradisjonelle stoffmatter, i og med at de består av gummi kledd med stofftrekk. Produsentene har imidlertid valgt materialer i en ganske annen kvalitet enn i en blå musematte til 10 kroner. I tillegg er de alle atskillig større enn billige varianter.

Mattene er testet med musene Roccat Kone, Logitech G5, Razer Salmosa og Microsoft SideWinder X8, alle unntatt G5 er utstyrt med standard museføtter.

Les videre på de neste sidene.