FRA QATAR: Etter mange år i utlandet er Karl Erik Brøten klar for stillingen som finansdirektør i Telia Norge.
FRA QATAR: Etter mange år i utlandet er Karl Erik Brøten klar for stillingen som finansdirektør i Telia Norge.

Karl Erik Brøten ny finansdirektør i Telia Norge

Tilbake i Norge etter to år som finansdirektør i Qatarsk nettverksselskap.

Publisert

Telia Norge AS har ansatt Karl Erik Brøten som ny finansdirektør. Brøten tiltrer stillingen 1. mars.

– Jeg er svært glad for at Karl Erik Brøten har takket ja til stillingen som finansdirektør hos oss, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge, i en pressemelding fra selskapet. Han fortsetter:

– Hans brede finanskompetanse og omfattende bransjeerfaring, også internasjonalt, er svært verdifull for oss. Jeg er trygg på at han vil lede vår finansenhet på en fremragende måte og bidra til å bringe oss videre, og jeg ser frem til at han blir en del av ledergruppen min til våren.

Brøten er utdannet siviløkonom fra Høyskolen i Agder, og har også fullført ulike lederprogrammer fra INSEAD. Han kommer sist fra stillingen som finansdirektør i nettverksselskapet Gulf Bridge International i Qatar, der han har vært i to år. Før det var Brøten finansdirektør for Telenor Group i Bangladesh, Malaysia, Pakistan og Ungarn, samt at han har hatt lederstillinger innen finans i Telenor Norge. Etter mange år i utlandet slutter han seg nå til laget i Telia Norge:

– Dette var en utfordring jeg ikke kunne si nei til, og jeg gleder meg til å komme tilbake til Norge og til å ta fatt på oppgavene i Telia. Det har skjedd veldig mye i den norske telekombransjen de siste årene, og Telias sterke merkevarer, ledelsen på 5G, kombinert med Telias ambisjoner om å bli Norges største utfordrer synes jeg er veldig spennende. Jeg vet at finansavdelingen i Telia er et sterkt team, og jeg ser veldig frem til å bli kjent med alle nye kolleger, sier Brøten i meldingen.