SKIFTER: John Henrik Andersen startet som ny CTO i Cegal 1. desember. (Foto: Cegal/Jan O. Kiese)
SKIFTER: John Henrik Andersen startet som ny CTO i Cegal 1. desember. (Foto: Cegal/Jan O. Kiese)

Cegal henter Microsoft-topp

John Henrik Andersen er ansatt som ny teknologidirektør (CTO) i Cegal. Andersen kommer fra Microsoft, hvor han de siste 18 årene har bekledd flere lederstillinger globalt.

Jobbskiftet går frem av en pressemelding fra Cegal.

– Jeg er stolt og glad over at vi har fått John Henrik Andersen inn som global teknologidirektør i Cegal. John Henrik er anerkjent for sin solide tekniske kunnskap, kommersielle teft og sitt kundefokus. John Henrik får en nøkkelrolle i å sikre vår vekst internasjonalt, sier Dagfinn Ringås, konsernsjef i Cegal.

De siste 18 årene har John Henrik jobbet i Microsoft i ulike lederstillinger på tvers av forretningsområder, med drift, teknologievangelisering og forretningsutvikling, både i Norge og internasjonalt.

Velger globalt

John Henrik Andersen viser til at Cegal har en sterk historie utenfor Norge som en av årsakene til at forlater stillingen som direktør for forretningsutvikling i Microsoft og starter som CTO i Cegal.

– Cegal har en sterk historie og dokumentert suksess i og utenfor Norge i form av eldre, lojale kunder, samtidig som selskapet vinner stadig nye, store kunder. Cegal har en unik posisjon som global teknologileverandør til hele energibransjen, fra kraftproduksjon og fornybart til olje og gass. Denne bransjen gjennomgår for tiden en enorm omstilling der det litt slitte begrepet «digital transformasjon» er helt sentralt.

Konsernsjef Dagfinn Ringås i Cegal understreker i pressemeldingen at CTO-rollen er svært viktig for Cegal.

FORNØYD: Konsernsjef Dagfinn Ringås i Cegal er fornøyd med å ha fått på plass ny teknologidirektør. Her mellom ansatte i nye lokaler i da de flyttet til nye lokaler i Oslo. (Foto: Cegal)
FORNØYD: Konsernsjef Dagfinn Ringås i Cegal er fornøyd med å ha fått på plass ny teknologidirektør. Her mellom ansatte i nye lokaler i da de flyttet til nye lokaler i Oslo. (Foto: Cegal)

– Vi trenger toppdirektører som evner å ta de riktige beslutningene, som sikrer at vi bruker og satser på de rette teknologiene. I tillegg vil CTO-en få en viktig rolle i å løfte og sikre videre vekst og global suksess, sier Ringås.

Har sett suksess

Gjennom intervjurundene med Cegals ledelse har John Henrik fått et godt inntrykk av sine nye kolleger og arbeidsgiver:

– Jeg er veldig imponert over menneskene jeg har møtt i Cegal. Det er en profesjonell organisasjon med fokus på å levere verdi til kundene gjennom løsninger og tjenester i verdensklasse. De siste 18 årene har jeg jobbet med kunder og teknologipartnere til Microsoft i forskjellige deler av verden. Jeg har sett de som har suksess og de som ikke er så vellykkede. Jeg har sett de som har en lysende fremtid, og de som ikke har det. Cegal har den unike kombinasjonen av å komme fra suksess og å være på vei mot en meget lovende fremtid, sier Andersen.

Nærmer seg 2 milliarder

Cegal la nylig frem resultatene fra tredje kvartal. De viser at selskapet hadde en omsetning på 1,9 milliarder kroner i årets første ni måneder.

Dette er ifølge pressemeldingen en vekst på 22 prosent år over år. Foreløpig driftsresultat (EBITDA) var på 349,7 millioner kroner, noe som også er opp 22 prosent fra tilsvarende periode i fjor. I tråd med strategien om å bli et ledende, globalt teknologiselskap for energibransjen, kommer en stadig større andel av omsetningen utenfor Norge.

Cegal har hovedkontor i Stavanger og har med sine røtter i Haugesund nå ekspandert til ni land på fire kontinenter.

John Henrik Andersen har hatt sin siste arbeidsdag i Microsoft og startet i Cegal 1. desember.