IRRITASJON: Dårlig it er irriterende og demotiverende. En fersk undersøkelse viser at mange vurderer jobb-bytte. (Foto: Istock)
IRRITASJON: Dårlig it er irriterende og demotiverende. En fersk undersøkelse viser at mange vurderer jobb-bytte. (Foto: Istock)

Rapport: Dårlig teknologi gir 36 prosent lyst til å slutte

Virksomheter sliter med å støtte den hybride arbeidsplassen.

Alle vet hvor irriterende det er å jobbe med it-løsninger som bare gjør tingene mer tungvint. Noe så banalt som et ekstra unødvendig museklikk for å utføre en repeterende oppgave kan være ille nok, men enkelte ganger kan løsningene være så tungvinte at de dreper både motivasjon og proguktivitet.

Men ifølge rapporten Digital Workplace Productivity fra Lakeside Software, er resultatet av dårlige it-løsninger mye mer enn bare irritasjon.

Noen av de sentrale funnene i undersøkelsen er:

  • Frustrasjon
    Både med teknologien de bruker hver dag, og hele it infrastrukturen som støtter arbeidet.
  • Lavere ytelse
    I undersøkelsen oppgir ansatte i gjennomsnitt at de bare fyller 60 prosent av potensialet på grunn av dårlige digitale løsninger.
  • Produktivitetstap
    I gjennomsnitt oppgir de ansatte at de taper nesten en time hver uke som følge av tekniske problemer.

På toppen av dette viser undersøkelsen av hele 36 prosent har vurdert å slutte i jobben på grunn av dårlige digitale løsninger.

Den globale undersøkelsen ble utført i 2022 blant 200 toppledere, 200 it-sjefer og 200 ansatte i organisasjoner av forskjellige størrelser.