NY SJEF: Pexip fv CEO Trond K Johannessen og styreleder Michel Sagen

Ny administrerende direktør i Pexip

Etter en internasjonal søkeprosess tar Trond K. Johannessen over sjefsstolen i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Trond K. Johannesen kommer fra stillingen som CEO i Embron Group, som er et globalt IT- og teknologiselskap som har doblet omsetningen og femdoblet inntjeningen (EBITDA) under hans ledelse. Han har 25-års erfaring fra ledelse av global forretningsutvikling, hovedsakelig fra ulike sektorer innen B2B. Tidligere var Johannessen CEO i Embrons datterselskap Hatteland Technology.

Johannessen har omfattende erfaring fra styrearbeid, og er nåværende styreleder i Webstep, et Oslo Børs-notert IT-konsulentselskap.

– Jeg er imponert over Pexips utvikling og resultater, og jeg gleder meg stort til å bli en del av teamet. Selskapet har en teknologi som skiller dem fra konkurrentene, de har en sterk kundebase blant store virksomheter i privat næringsliv og offentlig sektor, samt et team med høy kompetanse. På den måten tar Pexip en ledende posisjon innen definerte sektorer i den nye videoøkonomien, og jeg er veldig klar for å få bli med på den reisen, sier Johannessen.

Planen er at Trond K. Johannessen starter i Pexip senest i løpet av mai 2022. Øystein Hem, som er interim CEO og CFO, vil fortsette å lede selskapet frem til Johannessen tiltrer rollen som CEO, og vil deretter fortsette som CFO i Pexip.

– Video-kommunikasjons-industrien er på vei inn i en ny æra. Vi ser utviklingen av en ny videoøkonomi, som åpner opp for bruk av videokommunikasjon på nye områder. Ikke bare i ordinære møter, men for bruk i en rekke applikasjoner på tvers av alle industrier. Styret mener Trond er den ideelle kandidaten til å lede Pexip i den neste fasen med vekst og utvikling i dette markedet. Tronds erfaringer fra skalering og kommersialisering av kompleks teknologi i globale markeder, over flere år, er rett og slett imponerende. Vi er trygge på at hans sterke resultater fra internasjonalt forretningsliv gjør han til den rette personen til å lede Pexip slik at selskapet ikke bare fortsetter å levere sterk vekst, men også lønnsomhet i årene som kommer, sier styreleder i Pexip, Michel Sagen.

– Styret vil benytte anledningen til å takke Øystein Hem for god ledelse i perioden som interim CEO. Vi ser frem til at Øystein fortsatt skal bidra med gjennomføring av strategien og skape lønnsomhet for selskapet, sier Sagen.