AVTALE I BOKS: Fra venstre Trond Eilertsen (administrerende direktør i Computas), Ida Ryland (leder for Computas Trondheim), Ståle Gullbrekken (it-sjef i Tensio) og Trygve Kvernland (konsernsjef i Tensio).
AVTALE I BOKS: Fra venstre Trond Eilertsen (administrerende direktør i Computas), Ida Ryland (leder for Computas Trondheim), Ståle Gullbrekken (it-sjef i Tensio) og Trygve Kvernland (konsernsjef i Tensio).

Computas inngår storkontrakt med Tensio

Fra sitt nystartede kontor i Trondheim har Computas inngått avtale med nettselskapet Tensio som forsyner Trøndelag med strøm.

Publisert Sist oppdatert

Computas har store ambisjoner for sin nyetablerte enhet i Trondheim. Nå har de landet den første store kunden i Trøndelag siden utvidelsen. Nettselskapet Tensio har signert en fireårig avtale med Computas, med opsjon på forlengelse i inntil fire år. Kontrakten har en verdi på opp mot 300 millioner kroner, og gjelder drift og utvikling av skytjenester.

Tensio, som forsyner strøm til en halv million mennesker i Trøndelag har store ambisjoner om å utvikle strømmarkedet i regionen videre, og optimalisere flyt og distribusjon av energi, heter det i en pressemelding.

– Vi har definert at 20 prosent av våre investeringsmidler skal brukes på digital teknologi. På sikt skal vi sammen med Computas skape nye, engasjerende og brukervennlige løsninger for kundene våre, forteller it-sjef i Tensio Ståle Gullbrekken.

Strategisk partner

– Jeg gikk jo høyt ut ved etableringen og sa vi skulle ansette hundrevis, så vi er både lettet og stolte av å få tillit fra en så stor, viktig og fremtidsrettet Trondheimsaktør som Tensio. Vi ser frem til å være Tensios samarbeidspartner og rådgiver på alle mulighetene som finnes i skyen, sier Ida Ryland, sjef for Computas’ Trondheimssatsing.

Computas vil ha ansvaret for drift og utvikling av skytjenester og skal i samarbeid med Tensio og underleverandøren Kantega sørge for en sikker og effektiv digitalisering og bruk av ny teknologi. Den eksklusive rammeavtalen er for fire år, med opsjon på forlengelse i inntil fire år.

– Vi skal være en strategisk partner som tar ansvar for hele utviklingsløpet samt bistå med metodikk så Tensio kan bli enda mer datadrevet i sine beslutninger, sier Ryland.

Administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen, er begeistret for at Trondheimssatsingen har fått en kanonstart.

Drømmekunde

– Tensio er en drømmekunde for et kompetanseselskap som Computas. Her får vi benyttet hele bredden av vår fagkompetanse innen innovasjon og it-utvikling, i tillegg til at vi får brukt vår erfaring fra tilsvarende kunder innen kraft og energi som for eksempel Elvia. Dette er en viktig milepæl i vår etablering i Trondheim og nå kan Ida kjøre på med å ansette folk, forteller en tydelig fornøyd Eilertsen.