GOD AVTALE: – Vi tror dette er en god avtale for alle parter. For Visma betyr dette enda skarpere fokus på vår kjernevirksomhet fremover, og ytterligere midler til å følge vår ambisiøse vekststrategi, sier Merete Hverven, administrerende direktør i Visma. (Foto: Visma)

Visma går for skyen og selger konsulentvirksomheten

Visma satser på skyen og selger it-konsulentvirksomheten til CVC Capital Partners Fund VIII.

Vismas it-konsulentvirksomhet, med fokus på digital transformasjon, har vært en del av divisjonen Visma Custom Solutions. Divisjonen har 2.000 ansatte i Norden og Litauen og 8.000 kunder i privat og offentlig sektor. Omsetningen i 2021 var 280 millioner euro. Nå selges virksomheten til CVC Capital Fund VII, skriver Visma i en pressemelding.

Salget begrunnes med at virksomheten skiller seg fra resten av Visma Group, som er fokusert rundt SaaS (Software as a Service) og standardiserte produkter.

– Vi tror dette er en god avtale for alle parter, siden it-konsulentvirksomheten kan utvikle seg enda raskere og bedre som et selvstendig selskap. For Visma betyr dette enda skarpere fokus på vår kjernevirksomhet fremover, og ytterligere midler til å følge vår ambisiøse vekststrategi, sier Merete Hverven, administrerende direktør i Visma.

Godt posisjonert

CVC er en global forvalter med et globalt nettverk av 25 lokalkontorer. CVC har vært aktiv i de nordiske markedene i mer enn 20 år, og kan vise til suksessfullt samarbeid med en rekke selskaper i regionen, opplyser Visma.

– Vi er glade for denne muligheten til å investere i og akselerere veksten til det nye selskapet, som har hatt en imponerende vekst under Vismas eierskap. Virksomheten er godt posisjonert for å fortsette sin vekstreise i et marked med attraktive underliggende drivere, ved å levere store digitale akselerasjonsprosjekter på tvers av alle nordiske land. Vi ser frem til å samarbeide med det talentfulle teamet for å sette fart på denne utviklingen, sier Christoffer Sjøqvist, Leif Lindbäck, partner og leder for CVC TMT EMEA.

Dette er en flott mulighet for oss til å skape en ledende nordisk it-konsulentvirksomhet med fokus på digital transformasjon.

Nåværende divisjonsdirektør for Custom Solutions, Carsten Boje Møller, vil overta rollen som administrerende direktør i det nye selskapet.

– Dette er en flott mulighet for oss til å skape en ledende nordisk it-konsulentvirksomhet med fokus på digital transformasjon. Jeg er veldig spent på å få CVC om bord, siden de har en klar ambisjon om å støtte vår strategi og vekstambisjoner. Dette har vært de viktigste kriteriene ved valg av rett eier til vårt nye selskap, og vi ser frem til å samarbeide med dem for å akselerere vår vekst som et selvstendig selskap, sier Møller.

Finansielle vilkår i transaksjonen er ikke offentliggjort, opplyser Visma.