SATSER PÅ HELSE: Oracle, og toppsjef Larry Ellison, kaster seg for alvor inn i helsesektoren med det største oppkjøpet i selskapets historie.
SATSER PÅ HELSE: Oracle, og toppsjef Larry Ellison, kaster seg for alvor inn i helsesektoren med det største oppkjøpet i selskapets historie.

Oracle kjøpte Cerner

Et av de største oppkjøpene i it-bransjen.

Publisert

Den amerikanske it-kjempen Oracle kjøpte på tampen av fjoråret it-helse-selskapet Cerner, 23,8 milliarder dollar. Dette er det største oppkjøpet Oracle har gjort, og et av de største oppkjøpene i it-bransjen. Summen er omtrent tre ganger større en selskapets oppkjøp av Peoplesoft, og nesten like stort den IBM måtte ut med da de betalte 34 milliarder dollar for Redhat. Oppkjøpet plasserer Oracle midt på kartet i it-helse-landskapet.

Cerner er en av gigantene innenfor it-helse globalt med 28.000 ansatte, og leverer blant annet en elektronisk pasientjournal. Selskapet har hatt norges-kontor siden 2014, men har kanskje gjort seg aller mest bemerket da de trakk seg fra finalen i anbudsprosessen på helse-plattformen til Helse Midt i 2018.

Toppsjefen i Oracle, Larry Ellison, sa om oppkjøpet at det utvider selskapets misjon til å påta seg ansvaret for å levere en ny generasjon digitale verktøy til overarbeidede helsearbeidere. Han ser for seg skybaserte løsninger med talestyrte grensesnitt.

– Denne nye generasjonen medisinske informasjonssystemer skal gjøre den administrative arbeidsbyrden til helsearbeiderne, forbedre pasientsikkerhet og redusere kostnadene til helse, sa han i en pressemelding.