Morgan Pettersen, Morten Lie og Roald Pettersen poserer med de fargerike mobilene.
Morgan Pettersen, Morten Lie og Roald Pettersen poserer med de fargerike mobilene. 

1500 mobiler skal gi smartere sykehusdrift

OPPDATERT: Som en del av en rammeavtale leverer Nordialog Fredrikstad løsninger og 1500 mobiler til det nye, Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år vant Kjedehuset en fireårig rammeavtale med Helseforetakenes innkjøpsservice AS (HINAS). Avtalen har en estimert verdi på 200 millioner og omfatter 150.000 sykehusansatte. Som en del av rammeavtalen leverer Nordialog Fredrikstad løsninger og 1500 mobiler til det nye Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg. 

Programvareselskapet Imatis leverer meldingstjenesten og appen, som viser sykesignalet. Denne fungerer på både Android og Apple, og Microsoft Mobile som brukes på det nye sykehuset i Østfold.

Effektiviserer arbeidsprosesser

- Meldingsvarsling til mobiler gir oss mulighet til å sette opp varslingskøer, opprette logiske grupper av ansatte og flytte så mye som mulig av arbeidsprosessene dit hvor pasientene er. Teknologien har ikke vært benyttet i det omfanget som vi tar i bruk på Kalnes. Det er mange som følger dette prosjektet med stor interesse, sier rådgiver Morten Lie hos Sykehuset Østfold HF, i en pressemelding fra Nordialog.

- 1500 mobiltelefoner er en stor ordre. Denne leveransen er imidlertid helt spesiell ettersom vi leverer alle mobilene ferdig konfigurert med applikasjoner, kundespesifikke innstillinger og klare til bruk, sier daglig leder Morgan Pettersen i Nordialog Fredrikstad.

Mange farger og høy sikkerhet

Leveransen skal også omfatte ladestasjoner, interntelefoni og kobling mot telefoniløsningen Mobilt Bedriftsnett. Selve mobilene har ulike farger avhengig av hvilken funksjon de har eller hvilken gruppe med medarbeidere som benytter dem.

- Når de ansatte kommer på jobb og henter telefonene sine, logger de seg samtidig på det avanserte meldingssystemet vårt. I dag kan systemet blant annet varsle når pasientene trekker i snora ved senga, når det har kommet rørpost med blodprøver eller medisiner til sengepostene eller når de ubemannede robotene parkerer utenfor avdelingen med forsyninger fra lageret. Dersom førstemann på varslingslista ikke bekrefter, blir varslingen automatisk rutet til neste mottager. Dette gir høy sikkerhet for pasientene, samtidig som det bidrar til et roligere sykehusmiljø. Det er slutt på at det blinker og piper i halve etasjen, sier Morten Lie.

Sykehuset på Kalnes skal være i full drift i begynnelsen av november og har et totalareal på 85.500 kvm.