LEDER SELV: Det nye digitaliseringsutvalget skal ledes av statsministeren. Øvrige medlemmer er de statsrådene som har særlig viktige digitale satsinger. (Foto: Stine Marie Hagen)

Oppretter digitaliseringsutvalg

Utvalget skal ifølge statsminister Erna Solberg sikre god koordinering og framdrift i digitaliseringsarbeidet.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er i starten på en omveltning som kommer til å merkes på alle plan i samfunnet, der vi trenger politikere som ser fremover og griper de digitale mulighetene. Derfor har vi nå opprettet regjeringens digitaliseringsutvalg, sier statsminister Erna Solberg, i en pressemeldingen fra regjeringen.no.

Utvalget ledes av statsministeren og øvrige medlemmer er de statsrådene som har særlig viktige digitale satsinger. Berørte statsråder kalles inn ved behov.

- Politikk for fremtiden handler om å digitalisere og å ruste samfunnet for digitalisering. Dette gjennomsyrer regjeringens arbeid på alle områder, sier Solberg.

Et lederansvar

Helsesektoren er et eksempel på et område som får store gevinster ved digitalisering. Ved å kombinere nye arbeidsmetoder med teknologi, vil helsetjenestene levere bedre og mer persontilpassede tjenester. Det frigjør ressurser i helsetjenesten og brukeren opplever økt mestring i hverdagen, står det i pressemeldingen.

- Digitalisering er et lederansvar. Alle i regjeringen er ansvarlige for digitalisering innenfor sitt område. Med dette utvalget organiserer vi regjeringens satsing på digitalisering slik at vi sikrer god koordinering og framdrift i arbeidet, sier statsministeren.