NEDBEMANNER: Det kan virke som at børsnoteringen ikke var en kjempesuksess for Uber. (Arkivfoto: Uber) 

Uber stenger i Danmark

Etter snart tre år stenges dørene for Uber i Danmark, og den 18. april kan ikke danskene lenger benytte seg av den omstridte taxi-tjenesten. Den nye taxiloven får skylden.

Publisert Sist oppdatert

Under en pressekonferanse i København tirsdag morgen, kunne Uber-talsmannen Kristian Agerbo bekrefte at den omstridte taxi-tjenesten legges ned i Danmark.

- Vi har besluttet å stenge tjenesten i Danmark. Det gjør vi på grunn av den politiske avtalen om en ny taxilov, skal Agerbo ha sagt under pressekonferansen.

I loven blir det blant annet slått fast at lovlige taxier i Danmark skal innredes med et fysisk taksameter, sensor i setene og et skilt på taket av bilen.

- Det er ikke nødvendigvis et farvel til Danmark, men en beskjed til politikere og andre om at vi må ta konsekvensene av loven som ligger på bordet. Vi kan ikke leve med den slik den ser ut nå, sa Agerbo ifølge den danske avisen Finans.

Venter

- Dette er veldig synd. 2.000 Uber-sjåfører mister sin inntektskilde, og 300.000 brukere mister tilgang. Det sier Ubers norgessjef, Carl Endresen.

Endresens forteller at det i Danmark foreligger en politisk avtale som legger store begrensninger for person-transporten, og at de er helt avhengig av lovverket for å kunne drive i Danmark.

- Det er ingen umiddelbar endring i Norge, men vi er avhengige av at noe skjer her også, sier han, og forklarer at hendelsen i Danmark ikke har noen direkte påvirkning på Norge ettersom det dreier seg om to forskjellige lovverk.

Likevel ønsker han at politikerne i Norge snart skal ta affære.

- Vi venter på at politikerne skal handle etter delingsøkonomiutvalgets tydelige anbefalinger om å endre lovverket, sier han, og forteller videre at også det europeiske frihandelsforbundet (EFTA) skal ha gått ut og sagt at dagens barrierer for å etablere seg i Norge er for strenge.

- Disse barrierene må fjernes for å unngå dette i Norge, sier han.