BOOT CAMP: Den nyeste versjonen av Boot Camp støtter Windows 10 - hvis det er nok plass på disken til å installere Windows. (Foto: Toralv Østvang)
BOOT CAMP: Den nyeste versjonen av Boot Camp støtter Windows 10 - hvis det er nok plass på disken til å installere Windows. (Foto: Toralv Østvang)

Apple med Windows 10-støtte

Apple har oppdatert Boot Camp med støtte for Windows 10, som ble lansert for et par uker siden.

I tillegg er en ny iTunes-versjon tilgjengelig, versjon 12.2.2 og en nye OS X-versjon, 10.10.5.

Boot Camp er en programvareløsning som gjør det enkelt å partisjonere en Mac-disk slik at man kan kjøre Windows i ordinær modus på en Mac.

Mac-brukere som ønsker å kjøre Windows på sin Mac, kan velge mellom virtuelle løsninger som Parallels Desktop og VMware Fusion eller kjøre Windows i native modus på en egen diskpartisjon.

I virtuell modus kjøres Windows som et vanlig program under OS X, noe som ikke gir fullt så god ytelse som når man kjører Windows alene via Boot Camp. Fordelen med de virtuelle løsningene er at man kan veksle mellom de to operativsystemene når man vil. Bruker man i stedet Boot Camp, må man ta en omstart på maskinen og får bare tilgang ett operativsystem om gangen, men altså med bedre Windows-ytelse.

Ifølge Apple er det bare 64-bitsversjonen av Windows 10 som vil fungere med Boot Camp, og Windows 10 kan bare kjøres på Mac-er som er oppgradert til OS X Yosemite.

Når man har installert Boot Camp 10, vil Windows 10 kunne utnytte maskinvarefunksjoner som er konstruert for Mac, som for eksempel USB-C-porten på nye Macbook, Apple-tastaturer, -mus og -styreplater, samt Thunderbolt-porter.

Man får også brukt innebygd SD- og SDXC-kortlesere i Mac-er samt Apples eksterne CD/DVD-brenner USB Apple SuperDrive.

OS X 10.10.5

Oppdateringen av Mac-oprativsystemet går mest på stabilitet, kompatibilitet og sikkerhet.

En del Mac-brukere, inkludert undertegnede, har merket ustabilitet i tilknytning til Apples epostprogram Mail i senere tid, og dette skal nå være fikset.

Blant de andre forbedringene er en fiks som gjør slutt på problemet med å importere video til Bilder-programmet fra GoPro-kameraer samt en fiks for problemet med å få spilt av Windows Media-filer i QuickTime.

iTunes 12.2.2

Oppdateringen av iTunes gir bedre oversikt over sendeplanen til Beats 1. I tillegg kan artister nå dele tanker, bilder, musikk og videoer under Connect direkte fra iTunes, som også har fått en del andre forbedringer.

Den samlede oppdateringen for iTunes og OS X er på over 900 gigabyte, så det er noen man først bør sette i gang når man har god tid.