EGEN UNDERHOLDNING: La poden se filmer fra sin egen Netflix-profil. (Illustrasjonsfoto: Pixabay)
EGEN UNDERHOLDNING: La poden se filmer fra sin egen Netflix-profil. (Illustrasjonsfoto: Pixabay)

Få mer ut av Netflix, Spotify og Itunes

Her er fire tips til en mindre frustrerende digital hverdag for familien.

Publisert Sist oppdatert

Er du lei av at Netflix foreslår Disney-filmer, eller at Spotify-kontoen din ikke er tilgjengelig fordi den allerede er i bruk? Flere underholdningskanaler tilbyr nå familiepakker som gjør at du kan få mer ut av dine digitale tjenester. 

Flere profiler på Netflix

Er dere flere brukere på Netflix-kontoen din kan det være irriterende om barn eller ektefelle har vært inne og sett tv-serier eller filmer, og dermed rykket om på dine seneste sette programmer. 

Den letteste måten å unngå forslag til film og serier som du aldri kunne ha tenkt deg å se på selv er å opprette separate profiler til alle i husholdningen. 

Netflix tilater deg å lage opp til fem individuelle profiler. 

Netflix tilbyr tre abonnementstyper. Det mellomste abonnementet, som heter Standard, gir mulighet for avspilling på to skjermer samtidig (89 kroner i måneden), mens det litt dyrere abonnementet (119 kroner måneden) gir avspilling på fire skjermer til samme tid.

Spotify-family 

Et Spotify-abonnement koster 99 kroner i måneden, men hvis du har en samboer, ektefelle eller venn, er det mulig å gå sammen om et familieabonnement. 

Med family koster det første abonnementet fortsatt 99 kroner, men det er 50 prosent rabatt på de etterfølgende abbonentene. Da er det mulig å ha opp til fire abonnementer som alle kan spille samtidig og opprettholde hver sin søkehistorikk og spilleliste. 

Haken er at uansett om de ekstra abonnementene du skriver deg opp til er i bruk eller ikke, så er det du som mottar den samlede regningen hver måned. 

Lån ut Steam spill-biblioteket når det ikke er i bruk

Du vil egentlig prøve det nye Far Cry 4, men 60 euro er litt mye akkurat nå. 

Din rike bror har til gjengjeld kjøpt spillet på onlinespilltjenesten/ butikken Steam, før han dro på en tre måneders lang seiltur. Da er det synd at ingen får glede av spillet i den periden. 

Slik behøver det ikke å være. Steam, som er verdens største online spill-distributør har nemlig introdusert familiedeling. 

Steam familiedeling betyr at du kan dele hele eller deler av ditt spill-bibliotek med opp til ti andre Steam-brukere, så lenge du ikke er online selv. 

Itunes familiedeling

Med Itunes familiedeling kan du opprette deg selv som familiens digitale overhode, og deretter tilknytte opp til fem personer i husstanden. 

Under familiedeling kan inkjøpte applikasjoner deles mellom alle. Derfor trenger du ikke bekymre deg for ungenes kredittkortbruk, for nå kan barna selv sende en anmodning om app-kjøp til deg som forelder, slik at du får full kontroll. 

Skulle du ha en app eller to liggende som du ikke har lyst til å dele med andre, så tilbyr Apple muligheten til å skjule individuelle emner. 

Familiedeling er ikke tilgjengelig på IOS 7 og eldre versjoner. 

 

Saken er oversatt fra vår danske søsteravis Computerworld.dk