MILITÆR STANDARD: Jabra 8 Active er en tøff og sterk øreplugg som tåler mer enn de fleste på markedet. Ifølge Jabra har disse pluggene bestått militær standard og skal tåle både kalde og varme temperaturer. Ørepluggene er også støv- og vanntette. (Foto: produsenten)

Nyheter fra Jabra. Solide med god lyd, det er bare ett problem ...

Test: Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active. Vi har fått inn to nyheter fra Jabra til test. Dette er solide øreplugger, til forskjellige bruksområder. Dessverre sliter vi med at de ofte detter ut av øra. 

Publisert Sist oppdatert

Jabra har kommet med syvende generasjon av sine Elite ørepropper: Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active. Med nylanseringen garanterer Jabra to tøffe og avanserte nyheter.

Elite 8 Active er i salg til en anbefalt utsalgspris på kr. 2.499. Tilgjengelige farger: Karamell, kakao, titansort, glanset sort og mørkegrå, mens Elite 10 er i salg til en anbefalt utsalgspris på kr. 2.999 NOK. Tilgjengelige farger: Krem, kakao, titansort, matt sort og glanset sort.  

Spesifikasjoner

Først. Dette får du i boksen: I begge pakkene får du med selve ørepluggene og ladeboksen, en USB til USB-C-ledning og tre forskjellige propper i størrelsene smal, medium og large.

Både Elite 10 og Elite 8 Active kommer med mer en nok funksjonalitet. Begge har Bluetooth 5.3 og Multipoint Connectivity, som gjør at man kan være kobla til flere enheter samtidig – noe som er gunstig ved multitasking om man for eksempel bruker både PC og mobil samtidig.

Begge ørepluggene har bra lydkvalitet, med Dolby Atmos AAC og SBC for ekstra høy kvalitet. Pluggene har også Spatial Audio, som er perfekt for film og spill, og som hjelper til med å skape en mer altoppslukende opplevelse. Pluggene har også en solid aktiv støydemping, og veldig bra Hear-Through som gjør at mikrofonene i ørepluggene kan brukes til å formidle lyder som er rundt deg. 

SOLIDE: De nye ørepluggene fra Jabra skal tåle en støyt. (Foto: produsenten)

Det er også greit med batteritid, i begge pluggene.  Jabra 8 Active gir 32 timer på boksen og åtte timer på ørepluggene med Active Noise Cancellation (anc). På Jabra 10 Elite får du seks timer på ørepluggene og 27 timer på boksen med anc.

Hva er forskjellen?

Jabra 8 Active: Her har du en tøff og sterk øreplugg som tåler mer enn de fleste på markedet. Ifølge Jabra har disse pluggene bestått militær standard og skal med det kunne tåle både kalde og varme temperaturer. Ørepluggene er ip68-vurdert, noe som i teorien betyr at de er både støv- og vanntette. Boksen er derimot «kun» ip54-vurdert. Det vil si at den ikke er vanntett, men likevel kan tåle noe vann.

Jabra 8 Active er spesiallaget for trening, derfor er det viktig at de sitter bra i ørene. Her ble jeg skuffet. Pluggene sitter komfortabelt i øret mitt, helt til jeg begynner å snakke eller bruke kjeven under trening. Da får jeg følelsen av at proppene skal falle ut.

Pluggene har solid støydemping, og gjør en god jobb med å fjerne store deler av bakgrunnslyden. Det gjør at lyden er god, også i mer støyende omgivelser.

Alt i alt er dette øreplugger med god lydkvalitet og mange bra funksjoner. De sitter dessverre ikke veldig godt i mine ører, og har som sagt en tendens til å dette ut under trening.

10 Elite: Jabra 10 Elite har de samme funksjonene som 8 Active, pluss litt til. Blant annet skal aktiv støyreduksjonen være enda bedre i disse proppene. Min erfaring er at det ikke er den helt store forskjellen, men jeg vil likevel påstå at 10 Elite er hakket bedre enn 8 Active når det kommer til lyd.

10 Elite har Dolby Atoms som som støtter ACC og SBC-lydkodekser for forbedret musikk-kvalitet. Også disse proppene har veldig god Hear-Through. Spatial Audio har den også, som er like bra, kanskje også litt bedre, på grunn av en ekstra funksjon som gjør at den sporer hodet ditt på den måten at hvis man snur på hodet mot en spesifikk lyd fra 360 grader så kan man høre lyden klarerere mot retningen lyden kommer fra, altså en type 3D-effekt. Disse øreproppene har også tre gode mikrofoner på hver side, noe som funker veldig bra når man snakker i telefon eller i en videokonferanse. Hvis man befinner seg i mer støyende områder blokkerer den ut lyden rundt deg og gjør stemmen din tydeligere.

Jeg har dessverre det samme problemet med 10 Elite, som med 8 Active – disse sitter, om mulig, enda dårligere i øret mitt. Dette er skikkelig irriterende ettersom Jabra etter hvert har gjort seg kjent for å ha komfortable ørepropper, som skal sitte godt i nesten alle type ører.

Konklusjon

Så, hva synes jeg om disse øreproppene? Først vil jeg si at vi her har to solide ørepropper med bra funksjon og lydkvalitet. Proppene kommer til en litt stiv pris, 8 Active koster 2500 kroner og 10 Elite 3000 kroner.

Alt i alt vil jeg si at 8 Active er et godt valg hvis du ønsker solide plugger å trene med, mens 10 Elite er gode hverdagspropper, som funker bra på jobb. Om de da sitter godt i ørene dine ...