Stadig større JavaZone

Norges største it-konferanse hadde i år 2600 deltakere. Det er 100 flere enn rekordbesøket i fjor.

Publisert Sist oppdatert

JavaBin er brukerforeningen for bedrifter og utviklere som jobber med Java. De er for utenforstående mest kjent for konferansen JavaZone. Rundt 50 medlemmer jobber frivillig med arrangementet året rundt.

I år er det 14. gang JavaZone arrangeres, og nok en gang er det satt besøksrekord. Over 150 foredragsholdere bidro til et bredt spekter av tilbud til lærelystne, fra eksperter på høyt nivå til nybegynnere. I år ble 250 studenter invitert til å delta gratis den andre dagen. Til dette var det søkere fra flere land i Europa.

JavaZone er for alle som er interesserte i programvare, også barn. nytt av året var egne workshops for barn, som kunne lære grunnleggende programmering av små roboter til scenarioer i Minecraft. Lær Kidsa Koding og Bitraf tok i mot så mange barn de kunne på Teknologihuset, men likevel måtte mange unger gå skuffet hjem.Mange av foredragsholderne var fra utlandet – rundt 60 prosent av foredragene var på engelsk – og disse ble godt tatt vare på med stor middag dagen før åpningen.

Etter arrangementet ble 30 av dem med til Svalbard på tur. JavaZone er flinke til å vise foredragsholderne Norge, noe som blir satt stor pris på og bidrar til at Java-stjernene gjerne kommer tilbake til JavaZone.