Nordmann saksøkes av Opera

En av Operas tidligere toppdesignere saksøkes for 20 millioner for lekkasje til Mozilla.

Publisert Sist oppdatert

36-årige Trond Werner Hansen har havnet i en knipe i kampen mellom to nettlesergiganter. Dagens Næringsliv skriver at den tidligere toppdesigneren i Opera, som i 2012 var tilknyttet som konsulent hos Mozillas Firefox, saksøkes for 20 millioner kroner for å ha lekket forretningshemmeligheter.

Det skal handle om noen mindre endringer han foreslo for den amerikanske nettleseren, vedørrende ommøblering av søkeknapper og plassering av favorittbokmerker. I papirene sendt tingretten går det frem at Opera mener Hansen har delt informasjon de betrakter som sin eiendom med Mozilla.

- Solgte ikke idéene

Hansen mener det er trist. Han jobbet i Opera i åtte år mellom slutten av 90-tallet og 2010. Ideene sier Hansen kom i en periode der han ikke var ansatt for Opera, men han lekte med tanken om å lage en egen nettleser i regi av Opera. Nettleseren ble det ikke noe, men noe senere ble han engasjert som konsulent for Opera.

- Disse ideene mine ble aldri solgt eller overført til Opera. Jeg har hele tiden hatt et bevisst forhold til hva som er å anse som Operas eiendom og hva som er min, sier han til DN.

Tar kampen i retten

Operas sjef Lars Boilesen ønsker å ikke kommentere saken overfor DN, og Operas advokat Ole E. Tokvam i Bing Hodneland ønsker ikke gå inn i detaljer fordi saken skal behandles i retten.

Hansens avdokat Gisle Edvard Årnes i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange hevder overfor DN at det ikke foreligger «ansvarsgrunnlag, økonomisk tap eller årsakssammenheng».